Laporta: Messi je želel ostati

Evropa 6. Avg 202112:45 > 12:46 1 komentar
Joan Laporta. Foto: AP Photo/Joan Monfort

Leo Messi v prihodnji sezoni ne bo član Barcelone. To je potrdil tudi predsednik katalonskega velikana, ki si zaradi visokih plač igralcev Argentinca ne more privoščiti.

Predsednik Barcelone Joan Laporta je potrdil, da Lionel Messi v prihodnji sezoni ne bo član kluba: “Pogajanja z Leom Messijem so končana. Ne moremo ga registrirati zaradi ligaških pravil glede omejitve plač za igralce.”

Finančno stanje Barcelone je s preteklimi neuspešnimi posli in previsokimi plačami igralcev resno. “Vsak dan smo govorili s predstavniki La Lige in mislili smo, da bomo Messija lahko podpisali. A moramo biti realni, Messija si ne moremo privoščiti, Barcelone pa ne smemo spraviti do finančnega tveganja. Številke in finance so slabše kot smo pričakovali. Na plačilni listi ni prostora,” je potrdil Laporta.

Pri pogajanjih ni bil problem Leo Messi, ampak pravilnik La Lige. “Z Messijem smo se vse dogovorili. Pomagal je klubu. Zdaj ni vesel, a lahko išče svoj novi klub. Hotel je ostati,” je prepričan Laporta.

Najbolj verjetna destinacija Argentinca je PSG, tudi Manchester City pa je resen kandidat: “Zdaj ni več možnosti za podpis Messija. Žalosten sem, a naredili smo vse, da bi Leo ostal. Tudi on je bil pripravljen še naprej nositi dres Barcelone. Zdaj vstopamo v novo ero, brez Lionela Messija.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje