Srebrnič: Moramo verjeti v dober rezultat

Liga Europa 28. Jun 201715:15 > 15:21
Printscreen Twitter

Goričani odpirajo letošnje nastope slovenskih klubov v evropskih tekmovanjih, ko se bodo v četrtkovem zgodnjem popoldnevu (14:00) v Armeniji na prvi tekmi uvodnega predkroga kvalifikacij za Evropsko ligo pomerili s tamkajšnjim Širakom. Trener Miran Srebernič verjame v pozitiven razplet srečanja.

“V treh trening tekmah sem dobil vse, kar sem iskal. Prva dva obračuna smo odigrali zares dobro, v zadnjem pa, glede na to, da imamo evropsko preizkušnjo že čez pet dni, ključnih igralcev nisem želel preveč utruditi. Zato so odigrali maksimalno 45 minut, tako da bomo sveži dočakali prihajajoči tekmi s Shirakom. Do četrtka se moremo odpočiti, da bomo superiorni,” je za uradno spletno stran goriškega prvoligaša pred uvodnim preizkusom v novi sezoni dejal trener Miran Srebernič in dodal: “Tudi proti Slavenu je bilo na igrišču kar v redu. Imeli smo nekaj priložnosti, vendar se pri mlajših igralcih pozna, da še nimajo nekega avtomatizma. Niso še povsem navajeni na članski tempo. Šlo je za enakovredno tekmo, čeprav so imeli oni v prvem polčasu malce več iniciative. V drugem delu bi lahko izenačili, saj smo tudi mi imeli lepe priložnosti za zadetek.”

Nekdanji odlični branilec se dobro zaveda, da bo odločitev o potniku v 2. predkrog kvalifikacij za Evropsko ligo padla na povratni tekmi v Novi Gorici, zato si na prvi tekmi v Armeniji želi predvsem ugodnega izida, ki bi jim omogočil nekoliko lažje delo pred svojimi navijači: “Shirak smo že malce bolje spoznali, ne sicer dokončno. So mlada in zelo hitra ekipa, nasprotnik ni lahek. Ne smemo se vdati, moramo verjeti, da lahko naredimo dober rezultat. Karakteristike ekipe so podobne naši. So kompaktni, znajo se branit, znajo napadati. Potrebna bo maksimalna zbranost in racionalnost. Naš cilj je, da že v Armeniji naredimo ugoden rezultat, ki bi nam na domačem igrišču olajšal preboj naprej. Ne bo lahko, vendar moramo verjeti vase. Mislim, da smo sposobni preboja v naslednji krog.”