Mitrović: V Stožicah obrniti rezultat!

NK Olimpija Ljubljana

Ob zmagah Domžal in Gorice so le nogometaši Olimpije nekoliko pokvarili vtis po uvodnih tekmah naših predstavnikov v evropskih pokalih, a tudi zmaji imajo še naprej vse možnosti za napredovanje v 2. predkrog kvalifikacij za Evropsko ligo.

Finska Vaasa se je na umetni travi pred svojimi navijači veselila minimalne zmage z 1:0, potem ko je že v 12. minuti Nejca Vidmarja po protinapadu premagal Joonas Vahtera. Ljubljančani so imeli v nadaljevanju nekaj lepih priložnosti za izenačenje, vendar finske mreže niso uspeli zatresti. “Na žalost je tako, iz ene oziroma dveh priložnosti nasprotnika smo dobili gol. Graditi je treba na dobri igri, ki smo jo prikazali, vsekakor pa moramo še veliko delati. Še vedno smo v fazi grajenja nove ekipe in verjamem, da nam bo v Stožicah uspelo obrniti rezultat. Pozitivno in odločno bomo šli po napredovanje,” je dejal Vidmar, ki je prvič branil vrata Olimpije v evropskih tekmovanjih.

Osrednji člen obrambe Nemanja Mitrović prav tako verjame, da Olimpija v Stožicah lahko pride do preobrata in nadaljuje pot v evrposkih tekmovanjih: “Težko je biti pameten, saj smo si priigrali kar nekaj lepih priložnosti, a to ne pomaga veliko, saj smo jih zapravili. Vseeno mislim, da smo boljše moštvo in da bomo to v Stožicah tudi pokazali. Moramo verjeti vase, z nami bodo naši navijači, pa tudi naravna podlaga, ki nam bolj odgovarja.”

Srebernič: Tudi doma ohraniti zbranost
Veliko več razlogov za zadovoljstvo imajo po uvodni tekmi 1. predkroga kvalifikacij za Evropsko ligo Goričani, ki so si z dvema zadetkoma Rifeta Kapića v mreži Širaka priigrali lep kapital pred povratno tekmo na severnem Primorskem. “Na dvoboj smo se pripravili dobro. Moštvo je igralo in delovalo taktično zrelo. Povedli smo ob pravem času, nakar smo nadzorovali položaj. Drugi gol za nas pomeni zelo lepo prednost pred povratnim domačim dvobojem. Dobili smo potrditev, da je tekmec precej nevaren, zato moramo tudi pred domačimi gledalci ohraniti zbranost,” kljub lepi prednosti opozarja goriški trener Miran Srebernič.