Goričani na "zmenek" s Panioniosom

Liga Europa 6. Jul 201721:57 > 22:28
Printscreen Twitter

Širak je na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij za Evropsko ligo dolgo časa grozil, a na koncu so se Goričani s skupno zmago s 4:2 zelo gladko uvrstili v naslednji krog, kjer jih čaka grški Panionios.

Nogometaši Gorice bi se težko zaželeli lepši uvod v povratno srečanje. Na veselje domačih navijačev se je mreža Širaka zatresla že v 12. minuti. Žoga se je za hrbet Anatolija Alvazova po strelu domačih odbila od noge njegovega branilca Marka Prljevića. Gostje so izenačili v 34. minuti, ko je Grego Sorčana z razdalje tudi z nekaj sreče premagal Mohamed Kaba.

Gostje so imeli terensko premoč in jo vnovič izkoristili v 56. minuti. Tokrat je v polno meril le 17-letni Vahan Bičahčjan, ki je z roba kazenskega prostora z natančno odmerjenim diagonalnim strelom žogo poslal v malo mrežico.

Širak je imel v zaključku igralca manj (po prekršku nad Dejanom Žigonom je bil izključen Robert Darbinjan), vendar še naprej pritiskal in bil blizu tretjemu zadetku. A še preden bi Armenci utegnili pripraviti popoln preobrat, je Bede Amarachi Osuji v tretji minuti sodnikovega podaljška po hitrem protinapadu zadel za 2:2 in dokončno odločil potnika v 2. krog kvalifikacij.

Goričani se bodo tam pomerili z grškim Panionisom, ki ga je pred začetkom sezone okrepil nekdanji vratar Celja Matic Kotnik