Domžalčani v Rusiji iztržili remi brez zadetkov

Liga Europa 26. Jul 201817:51 > 18:02
NK Domžale/Twitter

Nogometaši Domžal so na prvi tekmi 2. predkroga letošnje evropske lige na gostovanju pri Ufi iztržili zelo ugoden rezultat 0:0.

Domžalčani so tekmo dobro začeli in pritisnili proti vratom gostiteljev, za katere igra slovenski kapetan Bojan Jokić. V 12. minuti je poskusil Senijad Ibričić, a je njegov strel zletel v blok, le nekaj trenutko zatem pa je z razdalje za las zgrešil še Adam Gnezda Čerin. Ruska ekipa je prvič zapretila šele ob zaključku prvega polčasa, a je bila obramba rumenih, na čelu z vratarjem Dejanom Milićem, vselej na pravem mestu. Najbolj vroč trenutek prvega dela smo videli v tretji minuti sodnikovega dodatka, ko je z leve strani podal Jokić, Jemal Tabidze je dobro sprožil, z golove črte pa je žogo odbil Tilen Klemenčič.

Gostitelji so na začetku drugega polčasa zaigrali še bolj pogumno, a nevarno zaključili le po strelu Ivana Paurevića, ki je zgrešil Milićeva vrata. Igra se je kmalu razživela, tako so si v nadaljevanju tako eni kot drugi priigrali nekaj polpriložnosti. V 62. minuti so Domžalčani dvakrat nevarno zapretili, a je Lovru Bizjaku veselje preprečil domači vratar, Ibričić pa je le nekaj trenutkov zatem meril previsoko. V 72. minuti je zapretil še Andraž Kirm, najlepšo priložnost na tekmi pa so v 80. minuti zapravili domači nogometaši. Paurević se je znašel sam pred Milićem, a se je domžalski kapetan izkazal z novo odlično obrambo.

Povratni obračun je na sporedu prihodnji četrtek, zmagovalec dvoboja pa se bo v 3. predkrogu pomeril z boljšim iz dvoboja med budimpeštanskim Honvedom in luksemburško ekipo Progres Niederkorn.