Kje se je "izgubil" Kronaveter?

Liga Europa 27. Jul 20189:42 > 9:49
NK Olimpija/SPS

Olimpija je le dočakala prvi zadetek in prvo zmago v novi sezoni. Ob visokem slavju nad Crusadersom (5:1) pa se je veliko govorilo tudi o Roku Kronavetru, ki za obračun s predstavnikom Severne Irske ni prišel v ekipo.

Mariborčan na začasnem delu v Ljubljani je obračun v Stožicah spremljal s tribune, trener Ilija Stolica pa je na novinarski konferenci po tekmi podajal diplomatske odgovore. “V nogometu so določene odločitve, ki so izbira trenerja. Mislim, da bi bilo prav, če bi se posvetili pozitivnim temam,” je odgovoril naslednik Igorja Bišćana na klopi Olimpije in dodal: “Za najvišjo evropsko zmago v zgodovini Olimpije bi rad čestital vsem v klubu, navijačem in fantom. To je fantastično, zmaga je prišla ob pravem trenutku. Posvetil bi jo navijačem in tudi svojemu prijatelju, ki danes praznuje rojstni dan.”

Po poročanju Nogomanie, je glavni razlog za odsotnost Roka Kronavetra slab odnos med igralcem in trenerjem. Stolica na izkušenega vezista v prihodnje menda ne računa več. Kronaveter je bil v zadnjih treh letih pri Olimpiji sicer že večkrat nezadovoljen, razmišljal je tudi o odhodu, vendar ob pomanjkanju primernih ponudb ostal v zmajevem gnezdu.