Rožman: V Domžale peljemo aktiven rezultat

Liga Europa 27. Jul 201813:36 > 13:38
NK Domžale

Domžalski nogometaši se iz vročega gostovanja v Rusiji vračajo z zelo dobro predstavo in ugodnim izhodiščem pred povratno tekmo, ki bo v Športnem parku z neposrednim prenosom na SK 3 na sporedu v četrtek ob 20:30.

Srečanje z Ufo se je končalo z začetnim izidom 0:0, obe moštvi pa sta si priigrali kar nekaj priložnosti, s katerimi sta pred 11.210 gledalci prikazali zanimivo in dinamično predstavo. “Iskrene čestitke fantom za to odlično predstavo. Ob tej vročini in na zelenici z umetno travo ni lahko igrati, zato si resnično zaslužijo vse pohvale. Prikazali so izredno disciplino v fazi branjenja, tekmo imeli pod kontrolo, zadržali tudi nekaj nevarnih naletov Ufe. Dvoboj je bil zelo čvrst in trd, pravzaprav pravi evropski. Morda nam je lahko malce žal dveh, treh situacij, ki bi lahko v pravem trenutku tekmo popeljale v drugo smer. Vseeno sem zelo zadovoljen, proti izjemni ekipi smo prikazali pravi obraz, tako da v Domžale peljemo aktiven rezultat,” zadovoljstva s predstavo svojih varovancev ni skrival strateg Simon Rožman, ki je znova poskrbel za odlično pripravo na tekmo. Domžalčani so dvoboj taktično odigrali na najvišjem nivoju, z borbeno in agresivno igro pa kar nekajkrat nevarno zapretili.

“Oboji smo bili na maksimumu, nekaj takšnega pričakujem tudi v četrtek. Odločale bodo malenkosti, naša prednost pa je lahko dodatna energija s tribun. Delamo velike stvari, navsezadnje smo se danes pomerili s pravim velikanom, če primerjamo naša proračuna, a smo vseeno dokazali, da se lahko kosamo z največjimi. Igralci kažejo izredno željo, borbenost, motivacijo, tudi vsebina je prava, zato bi si želeli, da bi bili za naše delo nagrajeni s podporo naših navijačev. Želimo ponoviti predstavo in tudi rezultatsko tekmo zapeljati v naš prid,” poudarja 35-letni trenerski strokovnjak, ki bo že v nedeljo domžalsko zasedbo popeljal v nov obračun, ko bo v Športnem parku gostoval velenjski Rudar.

Pričakovali smo takšno tekmo. Dobro smo bili postavljeni, s čimer smo se taktično dobro zoperstavili izjemno močnemu nasprotniku. V fazi branjenja smo nalogo opravili z odliko, nekaj rezerv še imamo v fazi napada. Trenerski štab nas je odlično pripravil nanje, tudi sam začetek tekme, ko smo videli, da lahko igramo z njimi, nam je vlil dodatnih moči. Rezultat je dober, aktiven, a ga bo treba prihodnji četrtek nadgraditi do te mere, da se bomo na konci mi veselili,” je misli o tekmi strnil Tilen Klemenčič, ki je bil znova zanesljiv v obrambnih nalogah, kjer se je odlično kosal s hitrimi in močnimi napadalci Ufe.