Slovenec izločil kakovostne Domžale iz Evrope!

Liga Europa 2. Avg 201822:26 > 22:32
Lado Vavpetič

Nogometaši Domžal so na povratni tekmi 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo igrali neodločeno 1:1 (0:0) proti ruski Ufi in se tako poslovili od evropskih tekmovanj. Prva tekma se je v Rusiji končala z 0:0.

Domžale so se iz Rusije vrnile z remijem 0:0 in zelo všečno igro, ki pa na žalost tudi pred domačimi gledalci ni bila dovolj za napredovanje. Tekma v Domžalah se je končala z remijem 1:1, gostje pa so zaradi zadeta v gosteh napredovali v tretji krog.

Domžalčani so prevladovali na igrišču skozi celotno tekmo, imeli so posest in veliko več priložnosti, večina le teh pa je ostala neizkoriščenih. V prvem polčasu gledalci zadetkov niso videli.

So pa rumeni zatohitro povedli v drugem polčasu. Po podaji Tončija Mujana je Matija Širok na desni strani kazenskega prostora uspešno preigraval. Podal je pred vrata, kjer je Lovro Bizjak s petih metrov žogo poslal v mrežo.

Na žalost pa so gostje v samem zaključku tekme prišli do izenačenja in to iz edinega strela v okvir gola. Ufa je poizkušala s kombiniranjem pred kazenskim prostorom Domžal. Žoga je prišla do slovenskega branilca Bojana Jokića, ki je z 20 metrov natančno meril v levi kot vrat Dejana Milića.