Berić pričakuje Anderlecht, Feyenoord v turškem peklu

Liga Europa 29. Sep 201612:18 > 12:22
Se bo Robert Berić vrnil v Saint Etienne? FOTO: Gettyimages.

Po Ligi prvakov bodo nocoj tekme 2. kroga odigrali še v Evropski ligi. Na programih Sportkluba si oglejte šest zanimivih obračunov. Robert Berić s St. Etiennom gosti Anderlecht, veliko razburljivega dogajanja se obeta tudi na srečanju med Fenerbahčejem in Feyenoordom.

Robert Berić je zadnjo prvenstveno preizkušnjo proti Lillu, na kateri je s pravo mojstrovino svoji ekipi tlakoval pot do zmage, končal predčasno zaradi bolečin v stegenski mišici, vendar naj bi danes vseeno stisnil zobe in stopil na igrišče: “Pred reprezentančnim premorom imamo še dve pomembni tekmi. Upam, da bom kljub temu lahko igral v četrtek. Videli bomo, kako se bo moja bolečina razvijala.” Po osvojeni točki na prvi tekmi z Mainzem bodo Francozi danes napadali prvo zmago. “Razpored, v katerem trenutno igramo je ubijalski, zato sem za vikend mladim igralcem namenil nekaj odmora. Izpadlo je, da sem zadel, saj so bili ravno oni ključni za zmago proti Lillu. Z druge strani sem del igralcev uspel odpočiti in sedaj z optimizmom pričakujemo Anderlecht,” je dejal trener Christophe Galtier.

Anderlecht je konec tedna klonil v domačem prvenstvu proti Westerloju, čeprav velja poudariti, da je Rene Weiler odpočil nekatere od najboljših igralcev. “Poraz smo že pozabili, takšne stvari se v nogometu dogajajo. Pred nami je zelo pomemben teden, v katerem nas čakata dva pomembna obračuna. Prvega igramo v Franciji, dobro smo trenirali in pripravljeni smo dati vse od sebe. Jaz osebno verjamem, da lahko zmagamo tudi na gostovanju proti St. Etiennu in potem tudi v prvenstvu proti Standardu,” je optimističen Uroš Spajić.

Nič manj ne bo zanimivo na srečanju med Fenerbahčejem in Feyenoordom. Nizozemci so nanizali devet zaporednih zmag in bodo na krilih slavja proti Manchester Unitedu zelo nevarni tudi za ekipo iz Istanbula. Na klopi Feyenoorda sedi Giovannivan Bronchorst, katerega je strateg domačih Dick Advocaat vodil kot igralca, kasneje pa bil tudi njegov trenerski mentor. Učenec proti učitelju, torej. Kdo bo uspešnejši?

Evropska liga, 2. krog:

Ob 17:00 v živo na SK 1:
Gabala – Mainz

Ob 19:00 v živo na SK 1:
Sparta Praga – Inter (SamirHandanović)

Ob 19:00 v živo na SK 2:
Fiorentina (JosipIličić) – Qarabag

Ob 19:00 v živon a SK 3:
Schalke – Salzburg

Ob 21:05 v živo na SK 1:
St. Etienne (RobertBerić) – Anderlecht

Ob 21:05 v živo na SK 2:
Fenerbahče – Feyenoord