Pioli: Inter si tega ni zaslužil

Valerio Pennicino/Getty Images

Trener Interja Stefano Pioli je po porazu proti Hapoelu Be'er Shevi svoje nogometaše obtožil arogance. Inter je po včerajšnji sramoti že izpadel iz evropskih tekmovanj.

Čeprav je inter včeraj vodil že z 2:0, zadela sta Mauro Icardi in Marcelo Brozović, nerazzurri ni prišel niti do točke. Po izključitvi Samirja Handanovića je igra italijanskega velikana povsem razpadla in gostitelji so prišli do velikega skalpa.

“Prenehali smo igrati kot ekipa in postali arogantni. To se ne bi smelo zgoditi, takšnih stvari ne sme biti, če želimo zmagovati. Imeli smo priložnost, da povedemo s 3:0, a je nismo izkoristili. Še naprej moremo zavzeto trenirati, da takšnih tekem ne bomo več izgubljali. Ne smemo si privoščiti, da v eni tekmi pokažemo dva tako različna obraza. V prvem polčasu smo bili zelo dobri, v drugem pa povsem neprepoznavni,” je po tekmi rekel Stefano Pioli.

Italijanski strokovnjak je poudaril, da mora ekipa pokazati pravi karakter, če želi rešiti sezono.

“Fizična priprava je dobra, borili smo se do konca. Kjer moramo napredovati je mentaliteta. Kar se je zgodilo v preteklosti, mora iti v pozabo. Pomembna je le sedanjost in to kako igramo danes. Treniramo, da bi izboljšali vse dele igre – delamo na fizični, psihični in taktični pripravi. Ekipa, ki tako dobro igra v prvem polčasu, si takšnega padca v drugem ne sme privoščiti. Inter ima zelo kvalitetne nogometaše, ki pa se morajo znajti in dobro igrati tudi pod pritiskom. Takšni kot so bili včeraj, tega si Inter ne zasluži,” je bil strog trener Interja.

Pred zadnjim krogom je Inter s tremi točkami na repu lestvice v skupini K in nima več možnosti za napredovanje iz skupine, v kateri z 12 točkami vodi Sparta pred Hapoelom in Southamptonom.