Zadnji krog Evropske lige v živo na SK1 in SK3

Liga Europa 8. Dec 201611:41 > 11:51
Getty Images

Danes so pred nami še zadnje tekme skupinskega dela Evropske lige. Na naših programih si boste lahko ogledali štiri tekme, in sicer: Quarabag - Fiorentina (SK1 ob 16:45), Villarreal - Steaua (SK3 ob 16:45), Feyenoord - Fenerbahče (SK1 ob 19:00) in Southampton - Hapoel Beer Sheva (SK1 ob 21:00).

Fiorentina, za katero igra naš Josip Iličić, se odpravlja na gostovanje v Azerbajdžan, kjer bodo vijoličasti skušali potrditi prvo mesto v skupini J. V italiji je “Fiora” prišla do zanesljive zmage s 5:1, Iličić pa na tisti tekmi ni dobil priložnosti. Možnost za napredovanje iz skupine J imajo pred današnjimi srečanji prav vse ekipe. Najbolje kaže Italijanom, najslabše pa češkemu Slovanu iz Libereca, ki ima na svojem kontu le 4 točke.

Ne pri enih, ne pri drugih ni težav s poškodbami, domači trener bo pogrešal le kaznovana Michéla in Maksima Medvedeva. Iličić nocoj najverjetneje ne bo igral, njegova ekipa pa bi morala zanesljivo potrditi prvo mesto v skupini.

Skupina J:

Quarabag – Fiorentina (SK1 ob 16:45)

PAOK – Slovan Liberec

1. Fiorentina 10
2. Quarabag 7
3. PAOK 7
4. Slovan Liberec 4

V skupini L je pred nami ogorčen boj za napredovanje. Villarreal je šestimi točkami zaenkrat na zadnjem mestu, a ima prvouvrščeni Osmanlispor le točko več. Romunska Steaua, ki ima prav tako kot Villarreal šest točk, bo torej na težkem gostovanju v Španiji iskala zmago, ki bi ji zagotovila napredovanje v izločilne boje. V prid Romunom govori dejstvo, da je Villarreal letos na domačem igrišču v evropskih tekmovanjih izgubil dve od treh tekem, a “rumena podmornica” se bo danes zagotovo predstavila v drugačni luči kot v prejšnjih krogih. V Romuniji je bilo 1:1, ekipi pa sta se v preteklosti srečali še dvakrat, Steaua je zaenkrat še brez zmage proti Villarealu. Poškodovanih in kaznovanih ni, zato bosta na igrišču zagotovo najmočnejši enajsterici, ki bosta naredili vse za zmago in napredovanje.

Skupina L:

Villarreal – Steaua Bukarešta (SK3 ob 16:45)

Osmanlispor – Zürich

1. Osmanlispor 7
2. FC Steaua Bukarešta 6
3. Zürich 6
4. Villarreal 6

Ob 19:00 nas na SK1 čaka prava poslastica v skupini A, v kateri igra tudi veliki Manchester United, ki pa si zaenkrat še ni zagotovil napredovanja. Spremljali bomo tekmo med Feyenoordom in Fenerbahčejem. Nizozemci potrebujejo zmago z dvema zadetkoma, če si želijo sami odločati o svoji usodi. V primeru zmage z le enim zadetkom prednosti, pa potrebujejo uslugo Zorye, ki se bo prav tako o 19:00 pomerila z Unitedom. Za Turke igra tudi neodločen rezultat, zato bo zanimivo videti, kako bo Fener, ki je domačo tekmo dobil z 1:0, vstopil v tekmo. 

Pred tekmo je bil dobro razpoložen kapetan domačih Dirk Kuyt: “Vemo kaj moramo storiti, potrebujemo zmago, najverjetneje z dvema zadetkoma prednosti. Zavedati pa se moramo, da je to nogomet. Tudi Manchester United potrebuje dobro predstavo pri Zoryi, ki je kljub temu, da nima možnosti za napredovanje, težak nasprotnik.”

Skupina A:

Feyenoord – Fenerbahče (SK1 ob 19:00)

Zorya Luhansk – Manchester United

1. Fenerbahče 10
2. Manchester United 9
3. Feyenoord 7
4. Zorya Luhansk 2

V skupini K, kjer nastopa tudi Inter Samirja Handanovića, si bosta še edino preostalo vstopnico v izločilne boje poskušala priboriti Southampton in Hapoel Beer Sheva. Prvo mesto v skupini je že oddano za Sparto Prago, Angleži in Izraelci pa imajo pred tekmo na svojem kontu sedem točk. Southampton bi napredoval v primeru zmage in remija brez zadetkov, Hapoel pa v primeru zmage in remija z zadetki.

Domači trener Claude Puel je prepričan, da je napredovanje zanj in za njegove varovance zelo pomembno: “Želimo si napredovanja, saj bi si tako zagotovili nove evropske tekme, ki so zaradi svojih zahtevnosti in raznolikosti zelo dobrodošle. Takšne tekme potrebujemo, če želimo priti na višji nivo. S takšnimi tekmami bomo lažje razvijali mlajše igralce, dobre pa so tudi za izkišene člane naše zasedbe.”

Izraelci so letos še znali presenetiti v Evropski ligi. Doma so s Sothamptonom igrali neodločeno (0:0), dobili pa so tudi obe tekmi z velikim Interjem (doma s 3:2, v gosteh 2:0), zato svetnike nocoj čaka izredno težko delo.

Skupina K:

Southampton – Hapoel Beer Sheva (SK1 ob 21:00)

Inter – Sparta Praga

1. Sparta Praga 12
2. Southampton 7
3. Hapoel Beer Sheva 7
4. Inter 3