20:00 na SK1: Evropska Mura na Fazaneriji išče preobrat

Liga Europa 18. Jul 201910:24 > 10:36
spins.si

Danes ob 20:00 si boste na SportKlubu1 lahko ogledali povratno tekmo kvalifikacij za Ligo Evropa. Mura bo na svoji Fazaneriji gostila Maccabi Haifo in lovila zaostanek 2:0 s prve tekme.

Mura ima pred povratno tekmo zelo slabo izhodišče. Prekmurci so v izraelski Haifi prejeli dva zadetka, Maccabi pa si je z domačo zmago pripravil ugodno izhodišče za dvoboj v danes nabito polni Fazaneriji.

Pristaši črno-belih se niso pretirano ozirali na razplet prvega srečanja, saj so hitro razgrabili vstopnice, dan pred tekmo je bilo za gledalce na voljo le še nekaj dragocenih lističev. Nogometna vročica ne čudi, saj bo soboška Fazanerija evropsko preizkušnjo gostila prvič po 21 letih, ko je v Murski Soboti gostoval danski Silkeborg. Obračun v Murski Soboti tedaj ni postregel z zadetki, ki jih četa Anteja Šimundže v četrtkovem večeru nujno potrebuje, če se želi prebiti v drugi krog kvalifikacij UEFA Evropske lige.

Povezano

Muraši bi morali za takšen scenarij pripraviti veliko presenečenje, saj je Maccabi na prvi tekmi slavil z 2:0. Prekmuci so se izraelskemu velikanu dobro upirali v prvi uri igre, gostitelji pa so izkoristili nekaj črnih trenutkov med 64. in 68. minuto. Matko Obradović je klonil po strelih Aškenazija in Awwada, Mura pa je bila najbližje zadetku ob koncu prvega polčasa, ko je Haimov zaustavil udarec Amadeja Maroše.

Sobočani za preobrat in napredovanje potrebujejo odlično predstavo brez napak, morebiten zadetek Izraelcev pa bi pokopal vse upe prekmurske zasedbe. Šimundža sicer tudi tokrat ne more računati na Nina Koutra in Nika Lorbka, izven pogona sta tudi Kevin Žižek in Armin Ćerimagić, Tekmo s Celjem je zaradi povišane temperature izpustil Žiga Kous, novinca Marko Brkić in Fejsul Mulić pa še nimata pravice nastopa.

Na Fazaneriji se kljub težavam še niso predali in še vedno upajo na preobrat. “Nekaj si bomo morali izmisliti, možnosti za napredovanje še obstajajo. Želja je ogromna, a naša trenutna stvarnost je premalo številčen kader,” pravi Šimundža in priznava, da sta poškodbi Koutra in Lorbka tudi davek na prejšnjo sezono.

Tekmo si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na SportKlubu1 od 20:00 dalje.