Emery: Kritike moramo sprejeti

Liga Europa 23. Okt 201917:27 > 17:30
Michael Regan/Getty Images

Unai Emery, trener Arsenala je dejal, da so kritike del posla in da je osredotočen na to, da bo njegova ekipa tudi po četrtkovi tekmi v Ligi Evropa proti Vitorii Guimaraes ostala na vrhu skupine.

Arsenal je zapravil priložnost, da bi se povzpel na tretje mesto v Premier ligi potem, ko so v ponedeljek na gostovanju izgubili proti Sheffield Unitedu. Zaradi tega je Unai Emery še bolj pod pritiskom. Odgovora na to ali je njegovo moštvo zdaj boljše kot tisto, ki mu ga je zapustil Arsene Wenger ni podal. 

“Normalno je, da imate v karieri tudi težke trenutke ter kritike. Mi razmišljamo tako, navijači drugače in to moramo sprejeti. Izpustili smo lepo priložnost za tretje mesto v Premier ligi. Smo na petem mestu in novo priložnost imamo v nedeljo. Moramo se izboljšati ampak to je proces. Zaenkrat sem zadovoljen. Razmišljati moramo kako lahko napredujemo in uresničimo zastavljene cilje. Kratkoročen cilj je trenutno zmaga v četrtek. V tem tekmovanju smo letos že dosegli dve zmagi in vedno smo igrali dobro”, je dejal Emery. 

Španski strokovnjak je poudaril, da verjame, da lahko Arsenal dobro igra proti portugalskemu klubu, ki je na zadnjem mestu skupine F. 

“Spoštujemo Guimaraes. V portugalskem prvenstvu so na četrtem mestu. So dobra ekipa in pričakujem težko tekmo. Dobro igro smo prikazali proti Eintrachtu in Standardu. Imeli smo ideje kako ustvarjati priložnosti. Tudi v prihodnje bomo iskali način kako igrati kompaktno in vselej dobro tako v obrambi kot tudi v napadu”, je rekel Emery. 

Arsenal bo Vitorio gostil v četrtek ob 21. uri. Tekmo pa si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na Sportklubu.