Liga Evropa: United morda v Turčijo

Liga Europa 10. Jul 202013:40 > 13:41
Mike Hewitt Getty Images Sport

Wolfsburg/Shakhtar - Eintracht/Basel, LASK/Manchester United - Basaksehir/Kobenhavn, Inter/Getafe - Rangers/Bayer, Olympiacos/Wolverhampton - Sevilla/Roma predstavljajo pare četrtfinala Lige Evropa.

Na žrebu v Nyonu smo dobili le potencialne pare, saj doslej nobena ekipa še ni dosegla uvrstitev med osem najboljših v tem tekmovanju, 

Pandemija koronavirusa je zaustavila tekme osmine finala. Inter in Getafe ter Sevilla in Roma niso odigrali niti prvih tekem zato bomo odgovore dobili 5. avgusta, ko bodo dvoboji na sporedu. 

Spomnimo, na prvih tekmah so bili rezultati sledeči:

Basaksehir – Kobenhavn (1:0), Olympiacos – Wolverhampton (1:1), Rangers – Bayer Leverkusen (1:3), Wolfsburg – Shakhtar (1:2), Eintracht – Basel (0:3), LASK – Manchester United (0:5)

Na podlagi prvih tekem je mogoče sklepati, da si je Manchester United praktično že zagotovil mesto v četrtfinalu. V dobrem položaju sta tudi Basel in Leverkusen. 

Končnica lige Evropa, ki bo na sporedu med 10. in 21. avgustom se bo igrala v štirih nemških mestih – Duisburg, DusseldorfGelsenkirchen in Koln, kjer bo tudi veliki finale.