Kobenhavn in Šahtar prva četrtfinalista Lige Evropa

Liga Europa 5. Avg 202020:41 > 20:52
Getty Images

FC Kobenhavn je na domačem igrišču na povratni tekmi s 3 : 0 premagal turški Basaksehir, Šahtar pa je z enakim izidom odpravil Wolfsburg.

KOBENHAVN ZANESLJIVO DO NAPREDOVANJA

Danski Kobenhavn je lovil zaostanek 0 : 1 s prvega srečanja, prednost pa je izničil že po dobrih treh minutah, ko je z glavo zadel Jonas Wind. Igra je bila živahna, priložnosti so se vrstile na obeh straneh, v 52. minuti pa je sodnik po igri z roko Topala dosodil enajstmetrovko. Zanesljivi izvajalec je bil Jonas Wind, ki je tako dosegel še svoj drugi gol na tekmi. Le nekaj minut kasneje so Danci ovrgli vse dvome o zmagovalcu, ko je Rasmus Falk sam krenil proti golu in zadel z roba kazenskega prostora – 3 : 0.

Getty Images

ŠAHTAR DO ZMAGE V ZADNJIH MINUTAH

Šahtar je v Kijevu gostil Wolfsburg, potem ko je na prvi tekmi v Nemčiji zmagal z 2 : 1. Ukrajinci so precej več napadali in imeli v prvi uri igre tri izjemne priložnosti, vendar gola niso zmogli doseči. Je pa sodnik v 65. minuti dosodil enajstmetrovko za Wolfsburg, vendar je po pregledu posnetka svojo odločitev spremenil. V naslednjih minutah je pokazal še po en rdeč karton na vsaki strani, srečanje pa se je razživelo z zadnjih minutah, ko so Ukrajinci dosegli kar tri gole. V 89. minuti je s prve streljal Junior Morales za 1 : 0, v sodnikovem dodatku pa je žogo v mrežo najprej poslal Manor Solomon, piko na i pa je s svojim drugim golom postavil Morales in tako poskrbel za končnih 3 : 0 in skupnih 5 : 1 za Šahtar.