Olimpijo čaka Zrinjski, Muro pa Aarhus

Liga Europa 31. Avg 202011:33 > 11:35
NK Olimpija Ljubljana

Olimpija se bo v drugem krogu kvalifikacij za nastop v Evropski ligi pomerila z Zrinjskim iz Mostarja, medtem ko Muro v primeru zmage proti estonski ekipi Nomme Kalju čaka danski Aarhus. Obe tekmi vas z neposrednim prenosom na Sportklubu čakati 17. septembra.

Na sedežu Uefe v Nyonu so opravili žreb drugega kroga kvalifikacij za Evropsko ligo in tretjega za Ligo prvakov.

Olimpija je bila med nenosilci, vendar imela pri žrebu tudi nekaj sreče, saj se bo po islandskem Vikingurju za preboj v tretji krog kvalifikacij za Evropsko ligo pomeril z Zrinjskim iz Mostarja. Možna tekmeca sta bila še splitski Hajduk in član nemške Bundeslige Wolfsburg. Zmaji bodo tudi tokrat igrali v Stožicah, tekma se bo začela ob 18:30.

Svojega nasprotnika v drugem krogu je dobila tudi Mura, ki mora še odigrati obračun proti estonski ekipi Nomme Kalju, ki je bila prejšnji teden preložena zaradi zapletov z morebitnimi okužbami s koronavirusom. Če bo zasedba Anteja Šimundže 10. septembra, ko naj bi bil dvoboj odigran na nevtralnem prizorišču, uspešna, se bo pomerila z danskim Aarhusom. Možna nasprotnika sta bila še poljski Lech in ciprski Apoel.

Celjani so bili po izpadu proti Moldeju v drugem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov neposredno uvrščeni v tretji krog za Evropsko ligo. Slovenski prvaki bodo ime nasprotnika dobili v torek.

Obe tekmi vas z neposrednim prenosom na Sportklubu čakati 17. septembra. O potniku v tretji krog bo odločala ena tekma.

Zagrebški Dinamo se bo v tretjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov pomeril s Ferencvarosom, beograjsko Crveno zvezdo pa čaka Omonia.