V četrtek na SK 1: Olimpija – Zrinjski

Liga Europa 16. Sep 202016:47 > 16:53
NK Olimpija Ljubljana

Nogometaši Olimpije bodo v četrtek, 17. septembra, ob 18.30 odigrali tekmo 2. kroga kvalifikacij za Evropsko ligo. V Stožicah se bodo pred praznimi tribunami pomerili s klubom iz Bosne in Hercegovine, HŠK Zrinjski Mostar. Prenos tekme bo na Sportklubu.

Sportklub Slovenija

Po zmagi nad Vikingurjem v prvem krogu sedaj zeleno-bele čaka srečanje z ekipo Zrinjskega. Zmaji se v evropski dvoboj podajajo z osvojeno točko na nedeljski tekmi proti Muri. Na prvenstvenem obračunu, na katerem sta debitirala Gal Kurež in Djordje Ivanović, gledalci niso videli zadetkov. Varovanci Dina Skendra so imeli za regeneracijo pred obračunom z Zrinjskim na voljo le nekaj dni, v četrtek pa se zopet podajajo v boj.

Olimpijin nasprotnik, HŠK Zrinjski Mostar, je klub iz Bosne in Hercegovine, ki je v zadnjih 8 sezonah štirikrat osvojil državno prvenstvo. V sezoni 2019/2020 je v kvalifikacijah za Evropsko ligo izpadel v 3. krogu. Izločil ga je švedski Malmo FF. V letošnjo izvedbo kvalifikacij se je uvrstil po tem, ko je v lanski sezoni zasedel tretje mesto prvenstvene lestvice. V novi sezoni je po 7 krogih (6 odigranih tekem) z 10 točkami na 7. poziciji.

Na tekmi bo pravico delila španska četverica. Glavni sodnik bo Ricardo de Burgos Bengoechea, s strani mu bosta pomagala Roberto del Palomar in Jon Nunez Fernandez, vlogo četrtega sodnika pa bo opravljal Adrian Cordero Vega.

Pred četrtkovim obračunom so nogometaši Olimpije opravili testiranje na Covid-19. Rezultati testiranja so potrdili, da so vsi Zmaji negativni.

Tekma bo, tako kot vsi ostali obračuni v kvalifikacijah za Evropsko ligo, zaprta za javnost. Ogledate pa si jo lahko na Sportklubu.