Degenek za SK: Zvezda se nikogar ne boji, smo prava ekipa!

Evropa 23. Feb 202114:45 > 15:09 0 komentarjev
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Crvena zvezda je prejšnji četrtek v Beogradu remizirala z AC Milanom (2:2) in posledično ostala tudi v igri za preboj v osmino finala evropske lige. Miloš Degenek je za Sportklub razkril, da v slačilnici rdeče-belih razmišljajo samo o napredovanju.

Če vprašate trenerja Dejana Stankovića in člane njegove strokovne ekipe, nato pa tudi igralce, glavne akterje pri rdeče-belih, vam bodo vsi v en glas zatrdili, da je ekipni duh tisto, kar je najbolj pomembno. To je tudi glavni atribut Zvezde, ki bo na povratni tekmi z Milanom, ki je v svoji zgodovini kar sedemkrat osvojil evropski naslov, še toliko pomembnejši. O tem je v intervjuju za Sportklub govoril tudi branilec Beograjčanov Miloš Degenek:

Tako je, mi smo ekipa!”

Degenek bi lahko o tem govoril na dolgo in široko, a je ob tem, ko se je oglasil iz karantene, povedal ravno dovolj, da ni potrebnih dodatnih razlag.

Vsi smo radi na igrišču, a je to nemogoče doseči. Vsi se tudi radi družimo in si pomagamo, to je zame tudi najbolj pomembno. Celotna Crvena zvezda zagovarja takšno delovanje. Poglejte Nemanjo Milunovića, Radovana Pankova in mene. Vsi smo konkurenti za dve mesti v obrambi. Pogosto smo skupaj in skupaj preživimo največ časa. Ne moti nas, ko nekdo ne dobi priložnosti v začetni postavi. Vedno se med sabo vzpodbujamo in sprejmemo odločitev. Zvezda je vedno nad posameznikom. Tega se vsi zavedamo, vsi se zavedamo veličine Zvezde in tega kar predstavlja ne samo v Srbiji, ampak tudi v svetu. Zvezda bo vedno evropski in svetovni prvak, kot bomo igralci, ki trenutno igramo skupaj, za vedno ostali prijatelji in bomo vedno pripadni temu klubu. Kolegi, prijatelji, bratje… Na vsakem koraku. Smo kot družina. Se spoštujemo in podpiramo. Brez tega uspehov ne bi bilo. Ta harmonija nam omogoča uspehe. To je Stankovićev pečat. V čast nam je, da lahko igramo za takšno osebo, trenerja. Prepričan sem, da bo nekoč med najbolj priznamimi evropskimi trenerji,” dodaja Degenek.

Zvezda bo v četrtek na San Siru vsekakor na zrelostnem izpitu. To velja tudi za Stankovića. To je po remiju z 2:2 v Beogradu tudi nekaj povsem logičnega. Povsem nepomembno je, kdo bo v četrtek dobil priložnost, jasno pa postaja, da se je Milan zakockal v Serie A in da se mora reševati v Evropi. Ob pritisku navijačev, ki imajo visoka pričakovanja, bo četrtkova tekma vsekakor zahtevna naloga. Prav pritisk rezultata bi lahko bila priložnost za Zvezdo.

Dokazali smo, da se lahko borimo z velikimi in bogatimi evropskimi klubi. V naš primež se je prejšnji teden ujel tudi Milan. Milan bo doma vsekakor zaigral v drugi postavi, na igrišče bodo prišli najboljši igralci… A to ni pomembno, vsak od teh zvezdnikov ima dve roki in dve nogi, kar velja tudi za nas pri Zvezdi. Vse spoštujemo, a se nikogar ne bojimo. Tudi zato imamo pravico, da lahko navkljub odsotnosti Rodića in Milunovića zaradi kartonov ter poškodbe Bakayoka, razmišljamo o uspehu. Ne glede na vse okoliščine moramo biti samo zbrani in se dobro upreti favoriziranemu gostitelju. Želja in volja morata biti na najvišjem nivoju do zadnje minute. Ni izključena niti možnost, da odigramo 120 minut.

Najverjetneje bo pri Milanu zaigral tudi Zlatan Ibrahimović?

Fantastičen napadalec. Eden najboljših v zgodovini nogometa, neverjetna osebnost. Veselim se dvoboja, čeprav moram počakati na Stankovićevo odločitev o sestavi začetne enajsterice.

Milan je po besedah branilca Zvezde med tistimi največjimi nasprotniki, ki se jih bo Degenek spominjal tudi po karieri. V izbor sodijo še Liverpool, PSG, Bayern in pa seveda tudi reprezentančne tekme Avstralije z Brazilijo, Kolumbijo in Nemčijo…

Verjeti moramo vase, v ekipo in v Zvezdo,” je za konec za srbsko redakcijo Sportkluba še dodal Miloš Degenek.