Perez: To, kar je storil Čeferin, je nesprejemljivo

Evropa 20. Apr 20218:14 > 10:59 0 komentarjev
Florentino Perez
AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Predsednik Reala in superlige Florentino Perez je pojasnil, da bo evropska superliga rešila nogomet. "Klubi so izgubili pet milijard evrov, samo Real 400 milijonov evrov," je v interjuju za El Chiringuito dejal španski milijarder.

 

 

Ali podpirate ustanovitev Superlige?

Da.
Ne.
Me ne zanima.

Created with Survey Maker

Mnogi klubi v Španiji, Italiji in Angliji so v težkem finančnem položaju, zato smo morali nekaj ukreniti. Nogomet potrebuje spremembe. Liga prvakov ni več tak magnet, kot je bila leta 1950. Čeprav sta Fifa in Uefa proti, se bodo spremembe zgodile, tako pač je v nogometu. Pravijo, da bo to tekmovanje služilo le najbogatejšim. To ni res. To je liga, ki bo rešila nogomet. Denar bo na voljo vsem. Gre za piramido,” je dejal Perez.

Rešujemo nogomet, zato želimo začeti, kar se da hitro. Uefin novi format lige prvakov, ki bo prišel v veljavo leta 2024 je nekaj absurdnega. Niti ga ne razumem, še pomembnejše pa je, da ne bo dobičkonosen. Sam si nisem želel te lige, želim le rešiti nogomet, ko to rečem, ga želim rešiti za vse. Če se bo tako nadaljevalo, bo nogomet do leta 2024 že mrtev,” je razložil novi predsednik superlige.

Foto: FSS

Ne želijo si takega predsednika

Okrcal je tudi predsednika Uefe Aleksandra Čeferina, ki se včeraj ni držal nazaj in se brez zadržkov spravil na “izdajalce”. Omenjal je tudi kače, najbolj pa ga je razočaral prijatelj, predsednik Juventusa Andrea Agnelli. “Čeferin je užalil Agnellija, kar je nekaj povsem nesprejemljivega. Uefa se more spremeniti, ne želimo si predsednika, ki žali druge predsednike.

V superligi je za zdaj 12 članic. Želijo si jih 15. “PSG ni bil povabljen, z nemškimi klubi še nismo govorili, a tudi če PSG in Bayern zavrneta ponudbo, liga ne bo odpovedana,” poudarja Perez.

Za konec je še dodal, da grožnje o izključitvi Reala, Man Cityja in Chelseaja iz lige prvakov še preden bodo na sporedu polfinalni dvoboji niso utemeljene. “Zakon nas varuje, to se ne bo zgodilo. Nemogoče je,” je še zaključil. To tudi pomeni, da sta “varna” tudi Manchester United in Arsenal, ki sta se uvrstila v polfinale evropske lige.