Mura zapravila kopico priložnosti za boljše izhodišče

Liga Europa 19. Avg 202119:10 > 22:02 0 komentarjev
Velika priložnost za drugo vodstvo je splavala po vodi, foto: Uroš Skaza

Nogometaši Mure so na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za nastop v skupinskem delu lige Evropa na domačem stadionu utrpeli poraz z avstrijskim Sturmom iz Gradca (1:3). Že v 3. minuti je Prekmurce v vodstvo povedel Žiga Škoflek, a nato so zadevali le še gostje, domači pa zapravljali priložnosti.

Nogometaši Mure so pred povratnim srečanjem pred velikim izzivom, v Avstriji bodo morali za podaljšek zadeti vsaj dvakrat, za napredovanje pa favoriziranega tekmeca na domačem stadionu poraziti za kar tri gole.

Zapravljene priložnosti

Prekmurci lahko precej obžalujejo. Pri izidu 1:1 je imel Žiga Škoflek, ki je v 3. minuti s potezo tekme Muraše tudi povedel v vodstvo, priložnost, da še drugič zatrese mrežo gostov. Znašel se je sam pred vratarjem, a je bil spretnejši Avstrijec.

Sledila je huda kazen. Dovolj sta bili dve črni minuti slovenskih prvakov, da si je Sturm priigral občutno prednost. Najprej je nezbranost obrambe kaznoval Otar Kiteishvili, nato po slabi povratni podaji Žige Kousa še Kevin Yeboah.

Navijači Sturma po izenačenju, foto: Uroš Skaza.

Kljub temu bi si Mura lahko pred povratnim srečanjem izborila boljše izhodišče, a so domači eden za drugim zapravljali velike priložnosti. Večkrat je poizkušal Amadej Maroša, tudi Kous, medtem ko je bil gol Mitje Lotriča zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

Kdorkoli iz obračuna bo naposled slavil je že zdaj jasno, da bodo aktualni državni prvaki jesen preživeli v Evropi, kar je doslej od slovenskih klubov uspelo le še Mariboru. Uvrstitev v evropski ligo bi Prekmurcem prinesla 3,63 milijona evrov, medtem ko bi bil poraz in nastop v konferenčni ligi vreden 2,94 milijona evrov.

Navijači Mure pred tekmo proti Sturmu. Foto: Uroš Skaza.
Navijači Mure pred tekmo proti Sturmu. Foto: Uroš Skaza.
Navijači Mure pred tekmo proti Sturmu. Foto: Uroš Skaza.
Fazanerija je pripravljena. Foto: Uroš Skaza.
Fazanerija je pripravljena. Foto: Uroš Skaza.
Navijači Sturma; foto: Uroš Skaza
Fazanerija, foto: Uroš Skaza
Fazanerija, foto: Uroš Skaza
Matko Obradović, foto: Uroš Skaza
Mura, foto Uroš Skaza
Žiga Škoflek, foto Uroš Skaza.
NŠ Mura, foto: Uroš Skaza.
Navijači na Fazaneriji, foto Uroš Skaza.
Matko Obradović je bil blizu obrambi, foto: Uroš Skaza.
Navijači Sturma po izenačenju, foto: Uroš Skaza.
Mura vs Sturm v boju za evropsko ligo, foto: Uroš Skaza
Mura vs Sturm v boju za evropsko ligo, foto: Uroš Skaza
Velika priložnost za drugo vodstvo je splavala po vodi, foto: Uroš Skaza
Mura vs Sturm v boju za evropsko ligo, foto: Uroš Skaza
Mura vs Sturm v boju za evropsko ligo, foto: Uroš Skaza
Mura vs Sturm v boju za evropsko ligo, foto: Uroš Skaza
Lahko Mura v Gradcu pride do velikega preobrata? FOTO: Uroš Skaza

Mura – Sturm Graz 1:3 (1:1)

Stadion Fazanerija, Murska Sobota. Sodnik: Michael Oliver.
Strelci: 1:0 Škoflek 3., 1:1 Jantscher 18. (11m), 1:2 Kiteishvili 60., 1:3 Yeboah 63.

91. minuta: Še ena priložnost Mure je splavala po vodi. Po desni je odlično prodrl Kous, našel Marošo, a je z novo obrambo zablestel Siebenhandl.

77. minuta: Znova se je nogometaš Mure znašel sam pred golom, tokrat Maroša, a tudi ta priložnost je ostala neizkoriščena.

75. minuta: Nova priložnost za Muro. Po predložku z desne je s prve sprožil Kous, a meril naravnost v vratarja.

70. minuta: Razveljavljen gol Lotriča. Fazanerija je skočila v zrak, ko je žogo v mrežo poslal Lotrič, a bil je v prepovedanem položaju.

63. minuta: GOOOL! 1:3! Sturm si je priigral še izdatnejšo prednost, zadel je še Yeboah, ki je z odprtima rokama sprejel darilo Kousa, ki je žogo slabo vračal v osrčje Murine obrambe.

Gol Yeboaha za 1:3:

60. minuta: GOOOL! 1:2. Potrdilo se je pravilo, kdor ne da, dobi. Na desni strani je preigraval Yeboah, poslal predložek v sredino, kjer je glavo neovirano podstavil Kiteishvili in goste povedel v vodstvo.

54. minuta: Velika priložnost za Muro! Sam se je pred avstrijskim golom po fantastični globinski podaji Horvata znašel Škoflek, a ni uspel še v drugo matirati gostujočega vratarja.

Velika priložnost Škofleka:

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

38. minuta: Z razdalje je poizkušal Bobičanec, ki slovi po močnem strelu, a tokrat je žoga po tleh precej zgrešila cilj.

23. minuta: Skoraj bi Sturm preko Slovenca v svoji postavi – Jona Gorenca – prišel do popolnega preobrata. Sprožil je z glavo, a za las zgrešil cilj.

18. minuta: GOOOL! 1:1. Enajstmetrovka za Sturm! Oliver je razjezil domače nogometaše, Kiteishivili je padel ob Kozarju, na prvi pogled se je zdelo, da je slednji izbil žogo.

Najstrožjo kazen je izkoristil Jantscher in poravnal izid na 1:1.

Enajstmetrovka Jantscherja za izenačenje:

14. minuta: Sturm je po strelu z glavo Affengruberja Sturm izenačil, a je pred strelom odrinil branilca Mure, zato je Oliver gol pravilno razveljavil.

Razveljavljeni gol Sturma:

3. minuta: GOOOL! Mura vodi 1:0! Odprlo se je nekaj prostora na sredini pred kazenskim prostorom Avstrijcev, s kakšnih 20 metrov je močno sprožil Žiga Škoflek in pobral pajčevino iz zgornjega levega kota gostujočega gola!

Izjemen gol Škofleka:

ZAČETEK TEKME!

Fazanerija je že skoraj polna, v Murski Soboti je znova odlično vzdušje.

Začetni postavi:

Mura: Obradović, Gorenc, Maruško, Karničnik, Šturm, Kous, Horvat, Kozar, Bobičanec, Lotrič, Škoflek.

Sturm: Siebenhandl, Stanković, Wüthrich, Yeboah, Kiteishvili, Jantscher, Gazibegović, Hierländer, Ljubić, Affengruber, Dante.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!