Čeferin: Superligo je potrebno preprečiti

Liga prvakov 28. Okt 202012:46 > 12:53
Catherine Ivill/Getty Images

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin se je hitro odzval na namigovanja o ustanovitvi evropske superlige, v kateri bi igralo 18 največjih evropskih klubov. Čeferin se je odzval na izjave nekdanjega predsednika Barcelona Josepa Marie Bartomeuja.

Evropski mediji so hitro raziskali izjave Bartomeuja in postregli z informacijami, da bi lahko evropski nogomet sledil tekmovanjem kot so lige NBA, NFL in NHL, na stari celini pa jasno košarkarska Evroliga. Evropska superliga bi zamenjala ligo prvakov, ki jo organizira Uefa, slednja pa bi izgubila svoje najbolj dobičkonosno tekmovanje.

Novo tekmovanje je z včerajšnjimi besedami Bartomeuja dobilo prvo javno podporo klubskega funkcionarja, kateregakoli evropskega velikana.

Narediti moramo vse, da se Superliga ne ustanovi. Nisem prepričan, če si klubi zares želijo Superligo, ali so to samo grožnje. No v tem primeru so uspeli,” je povedal Čeferin in dodal, da ga čakajo pogovori s klubi:

Morebitne spremembe so slabe za manjše in srednje velike nogometne zveze. Proces ni bil dober. Klubi o tem nič ne vedo, to se mora spremeniti.

Čeferin je dodal, da se morajo veliki klubi zavedati, da so tudi moštva, ki prihajajo iz manj pomembnih nogometnih okolij zelo pomembna, saj predstavljajo bazen igralcev, ki kasneje igrajo na najvišjem nivoju.