Istanbul Basaksehir presenetil Manchester United

Liga prvakov 4. Nov 202020:39 > 20:41
Burak Kara/Getty Images

Nogometaši Basaksehirja so v Carigradu premagali Manchester United in tako zabeležili prvo zmago v Ligi prvakov.

Turški prvak je na stadionu Fatiha Terima senzacionalno, z 2:1 premagal rdeče vrage.

Manchester United je bil od samega začetka podjetnejši, a v ekipi Oleja Gunnarja Solskjaerja je vladala prava taktična anarhija. Rdeči vragi so že v uvodnih minutah napadali, pri tem pa niso niti malo pazili na obrambo.

Po podaji Edina Višće je Demba Ba že v 12. minuti stekel s svoje polovice, povsem sam proti vratom nasprotnika. Senegalec je žogo nato lepo plasiral mimo Deana Hendersona, ki je prejel prvi zadetek v vratih angleškega velikana.

Turki so vodstvo podvojili v 40. minuti. Turuc je izpeljal lepo akcijo na levi strani in nato podal proti vratom nasprotnika. Demba Ba je žogo krasno preskočil in pri tem zmedel gostujočo obrambo. Do priložnosti je prišel Višća, ki je z lepim strelom premagal Hendersona.

Le 3 minute kasneje so Angleži znižali zaostanek. Na levi strani je lepo preigraval Luke Shaw in nato poslal predložek v kazenski prostor. Na pravem mestu je bil Anthony Martial, ki je z glavo premagal Gunoka.

V 2. polčasu je Solskjearjeva četa napadala, a poti do nasprotnikovih vrat ni našla. Rdeči blizu so bili najbližje izenačenju v 92. minuti, ko je Harry Maguire že premagal Gunoka, a je nato na golovi črti posredoval Epureanu.

Manchester United ima po treh krogih 6 točk. Vse ostale ekipe – PSG, RB Leipcig in Basaksehir imajo tri točke. Čakamo na razplet tekme med Francozi in Nemci …