Chelsea in Sevilla v osmini finala LP

Liga prvakov 24. Nov 202020:48 > 21:05
REUTERS/Stephane Mahe

Tako Chelsea kot tudi Sevilla sta slavila na tekmi 4. kroga Lige prvakov in si tako zagotovila mesto v izločilnih fazah najelitnejšega klubskega tekmovanja.

Obe ekipi imata 10 točk, Krasnodar in Rennes imata vsak eno točko. Zadnjeuvrščeni ekipi se bosta borili za 3. mesto, ki vodi v Ligo Evropa.

Bluesi so danes z 2:1 premagali Rennes.

V 22. minuti je Mount tekmecu odlično odvzel žogo in poslal krasno globinsko podajo Hudsonu-Odoiu. Slednji se je znašel sam pred nasprotnikovimi vrati in uspešno premagal Gomisa.

Francozi so izenačili v 85. minuti. Bourigeaud je podal s kota, v kazenskem prostoru Londončanov pa je bil najvišji Guirassy.

Izgledalo je že, da se bo tekma končala z remijem, a so Bluesi vendarle prišli do zmage. Mount se je v 91. minuti znašel sam pred vrati, a je odlično posredoval Gomis, ki je strel Angleža ubranil in žogo odbil v zrak. Nogometaši Rennesa bi morali dobiti skok, a je bil najvišji v njihovem 16 meterskem prostoru Olivier Giround, ki je odlično sprožil z glavo in zadel za zmago.

Sevilla je v Krasnodarju slavila z 2:1. Že v 4. minuti srečanja je Andaluzijce v vodstvo popeljal Ivan Rakitić. 

Rusi so prek Wandersona izenačili v 56. minuti, a to ni bilo dovolj za točko. V 95. minuti je namreč Špancem zmago in napredovanje zagotovil Munir.