Atletico v finalu brez Coste, Ronaldo pomiril navijače

Liga prvakov 20. Maj 201420:07 > 20:07
Ljubljana – Finale Lige prvakov, ki si ga v soboto od 19:00 naprej v živo oglejte na SK 1, je tik pred vrati. Že zdaj je jasno, da bo Atletico prvo evropsko krono napadal brez prvega strelca Diega Coste, Real pa bo zagotovo lahko računal na pomoč prvega zvezdnika Cristiana Ronalda.
Odsotnost Diega Coste v sobotnem spektaklu v Lizboni še ni 100 odstotna, a prav vse kaže, da bo Atletico v finalu Lige prvakov primoran zaigrati brez prvega strelca. Brazilec s španskim potnim listom je hitro zaključil že odločilno tekmo španskega prvenstva proti Barceloni, ko je igrišče zapustil po zgolj 15. minutah igre. Bržkone bo šele tik pred zdajci jasno, ali bo Diego Simeone tvegal z nastopom Coste ali pa bo izbral drugo rešitev. Ob Costi je zelo vprašljiv za nastop tudi Arda Turan, še en pomemben kamenček v zasedbi colchonerosov. 
Povsme drugačno je stanje pri madridskem Realu. Cristiano Ronaldo je povsem pozdravil poškodbo in se že s polno paro pripravlja na srečanje. “Počutim se sijajno, 100 odstotno bom pripravljen za finale. Če telo ne dopušča, ne bo konec sveta, vendar sem pripravljen in zelo srečen zaradi tega,” je dejal Portugalec in dodal: “Ne obstaja tveganje, kot sem že dejal, za soboto imam dober občutek. Vse je na psihični bazi. Čutimo bolečino, vendar vemo, da lahko nadaljujemo.
Ronaldo bo v soboto v rodni Portugalski skupaj s soigralci napadal tako željeni deseti naslov evropskega prvaka. “Več let smo delali, da bi igrali takšno tekmo. Nadejam se pomoči navijačev, tudi tistih portugalskih. Atletico prihaja z visoko moralo, toda finale je ena prav posebna tekma. Možnosti so izenačene. Atletico pravi, da so oni favoriti, toda to bomo videli šele na zelenici,” pravi najboljši nogometaš na svetu.

Veliki finale Lige prvakov med madridskim Atleticom in njegovim mestnim tekmecom Realom si v soboto od 19:00 naprej v živo oglejte na SK 1.

Liga prvakov, Lizbona, finale:

24. 5., ob 19.00 v živo na SK 1:

Atletico Madrid – Real Madrid

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images