Drama v Mostarju – zmaga za Maribor v zadnji "sekundi"

Liga prvakov 12. Jul 201710:20 > 10:24
NK Maribor/Facebook

Nogometaši Maribora so z Zrinjskim v Mostarju iztržili zelo ugoden izid 1:2, potem ko sta v izdihljajih tekme padla dva zadetka. Mož odločitve je bila spet ikona štajerskega ponosa, Marcos Tavares.

Mariborčani so tekmo začeli slabo, saj je imel Zrinjski že v 9. minuti enajstmetrovko. Z Nemanjo Bilbijo se je prerival Marko Šuler, prvi je padel in izsilil najstrožjo kazen.

Bilbija se ni držal nepisanega pravila, da nogometaš, nad katerim je storjen prekršek, ne sme izvajati enajstmetrovke, pomeril je v desno stran, zadel vratnico, žoga se je Jasminu Handanoviću odbila v noge in ostala pred črto. Takoj v naslednjem napadu je imel Zrinjski prosti strel, ki ga je spet izvedel Bilbija, močno meril, a je bil Handanović spet priseben ter žogo odbil.

V naslednjem napadu so Mariborčani zadeli iz prepovedanega položaja, kar so sodniki lepo opazili in gol razveljavili. Do konca prvega polčasa prav veliko priložnosti ni bilo, a so naši prvaki vseeno zadeli. Dino hotić je z zelo lepo globinsko podajo v kazenskem prostoru našel Gregorja Bajdeta, ta je žogo podal do Luke Zahoviča in s tem prelisičil vratarja, najboljši mariborski napadalec pa je z nekaj oklevanja vendarle našel mrežo in postavil rezultat polčasa – 0:1!

V drugem polčasu pa prava drama ob koncu srečanja! Tekma je sicer potekala brez resnih priložnosti,  žoga je bila precej več v posesti igralcev Zrinjskega, Mariborčani pa so v 68. minuti ostali z igralcem manj, saj je drugi rumeni karton prejel Blaž Vrhovec. V tem delu velja omeniti še to, da je v 83. minuti Bajdeta zamenjal donedavni član “plemičev” Jasmin Mešanović.in ob teku na zelenico požel aplavz.

V 89. minuti je sledil šok: zelo lepo akcijo in dvojno podajo je izkoristil Ognjen Todorović in žogo poslal Handanoviću med nogama v mrežo – 1 proti 1. Vijoličasti se niso vdali, v enem izmed naslednjih napadov je Valon Ahmedi padel v kazenskem prostoru, Nemec Siebert se je odločil za novo enajstmetrovko, ki jo je suvereno v gol pretvoril Marcos Tavares.