Zaho: S pomočjo tribun v naslednji krog

Liga prvakov 19. Jul 201711:13 > 11:16
NK Maribor/Drago Wernig

Ljudski vrt je v pričakovanju prvega letošnjega evropskega spektakla. Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič ne dvomi v pozitiven razplet povratnega srečanja 2. predkroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti Zrinjskemu.

Snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo v isti sapi dodaja, da si vijoličasti kljub zmagi na prvi tekmi z 2:1, ne smejo privoščiti lahkomiselnosti. “Vsi se veselimo še enega velikega evropskega večera v Ljudskem vrtu. Moram reči, da je v klubu popolna mobilizacija. Ne glede na odličen rezultat, ki ga imamo, se zavedamo, da nas čaka še ena zelo zahtevna tekma,” v pričakovanju trenutka odločitve v 2. predkrogu kvalifikacij za Ligo prvakov poudarja Zlatko Zahovič.

Najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance se nadeja tudi pomoči s tribun: “Za še en pozitiven rezultat bomo potrebovali pomoč s tribun in zbranost na najvišji ravni. V mislih je samo Zrinjski, saj vemo, da so evropske tekme po kvaliteti in čustvenem naboju nekaj drugega. Razmišljamo pozitivno, ampak vemo, da ni enostavno zmagati v evropskih dvobojih. Zrinjski je odlična ekipa, na poti do zmage smo v Mostarju precej trpeli. Kvaliteta je na naši strani, toda poudarjam – potrebna je popolna mobilizacija.”

Če gre soditi po predprodaji, bodo tribune Ljudskega vrta nocoj lepo zapolnjene, piše na uradni spletni strani slovesnkih prvakov. “Ljudje so prepoznali neko novo zgodbo, mlade fante z veliko energije in želje po dokazovanju. Ekipa je odlična, v razvojni fazi dela velike korak naprej. Ljudski vrt pa je tisti, ki nam z našimi navijači daje dodaten motiv. Prinašajo to, za kar se igra nogomet in sem prepričan, da bodo še enkrat pomagali ekipi do želenega rezultata,” v pozitiven razplet nocojšnjega obračuna v navezi z glasnimi navijači verjame ZZ.

Mariborčani so v torkovem večeru že dobili naslednjega nasprotnika, v kolikor izločijo Zrinjski. Izbrance Darka Milaniča v 3. predkrogu čaka islandska ekipa Hafnarfjördur. Potem ko se je prva tekma proti Vikingurju končala brez zmagovalca (1:1), so Islandci na povratni tekmi na Ferskih otokih po odličnem zaključku slavili z 2:0.