Brez Ronalda v najboljši enajsterici

Liga prvakov 11. Dec 201416:55 > 16:56

Ljubljana – Po odigranih zadnjih tekmah skupinskega dela Lige prvakov je prišel čas za prve analize. Kdo je najbolj navdušil, kdo razočaral, kdo presenetil, … Zanimivo, da goal.com v najboljšo enajsterico ni uvrstil Cristiana Ronalda, ki je bil v zadnjih letih stalni član podobnih izborov.

V nasprotju s Cristianom Ronaldom je goal.com bolj prepričal njegov veliki rival Lionel Messi. Argentinec je med drugim na prvih šestih tekmah skupinskega dela postal najboljši strelec Lige prvakov (resnici na ljubo tudi CR ni daleč, a vseeno na drugem mestu), potem ko je prehitel Raula in tudi sicer pokazal lepo število odličnih iger.

Ob Messiju je po mnenju goal.com v napadu najbolj prepričal Šahtarjev Brazilec Luiz Adriano, ki je z devetimi zadetki tudi najboljši strelec. Sredino igrišča tvorijo Arjen Robben, Nemanja Matić, Koke in Yacine Brahimi, ki navdušuje v dresu Porta.

Tudi v obrambni vrsti so trije stari znanci in eno dokaj novo ime. Na levem boku je Marcelo, na desnem Juanfran, v osrčju obrambne vrste pa John Terry in Aymen Abdennour iz Monaca. V vratih ni Manuela Neuera, temveč Tomas Vaclik iz Basla.

Najboljša enajsterica skupinskega dela Lige prvakov po izboru goal.com:

Tomas Vaclik (Basel); Marcelo (Real Madrid), Aymen Abdennour (Monaco), John Terry (Chelsea), Juanfran (Atletico Madrid); Arjen Robben (Bayern), Nemanja Matić (Chelsea), Koke (Atletico Madrid), Yacine Brahimi (Porto); Lionel Messi (Barcelona), Luiz Adriano (Šahtar)

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images