Ancelotti: Cristiano je nazaj!

Liga prvakov 19. Feb 201511:09 > 11:14

Ljubljana – Madridski Real je z zanesljivo zmago z 2:0 v Gelsenkirchnu z eno nogo praktično že v četrtfinalu Lige prvakov. Carla Ancelottija veseli strelski povratek Cristiana Ronalda (prvi zadetke po 299 minutah posta), ki je podal tudi za drugi zadetek Marcela.

“Cristiano je igral dobro. Zabil je en gol in enkrat podal. Vrnil se je. Ekipa ne dela panike, če Cristianu ne uspe zabiti na eni ali dveh tekmah. Vsi se zavedamo, da če ne zabije danes, bo jutri zagotovo,” je bil s predstavo svojega prvega zvezdnika zadovoljen trener Reala Carlo Ancelotti, ki je tudi v taktičnem smislu nadigral svojega rojaka na klopi Schalkeja Roberta Di Mattea: “Morali smo tako igrati in s takšnim odnosom. Na koncu se je vse izsšlo tako kot je treba. Ko smo dosegli prvi zadetek, smo prevzeli kontrolo nad igro. Mislim, da je bila tekma dobra in tudi naša izbrana taktika je bila ustrezna. Načrtno smo želeli izkoristiti naša dva bočna igralca in prav Marcelo in Carvajal sta ustvarjala višek v napadu. Ključno vlogo so odigrali tudi naši trije napadalci. V prvem polčasu smo bili potrpežljivi in to se je izplačalo.”

Ronaldo je ob vodilnem zadetku (pri Realu je skupno zabil že 290 zadetkov in se tako izenačil s tretjim najboljšim strelcem Reala v zgodovini Santillano, pred njim sta le še Alfredo Di Stefano s 308 in Raul s 323 zadetki) prispeval tudi podajo za drugi zadetek, ki je bil prava mala mojstrovina Marcela. “Glede veselja ob zadetku Marcela ne morem povedati nič posebnega. Edino kar me je presenetilo je, da on ponavadi ne zabija s svojo desnico,” je bil navdušen tudi Ancelotti, ki je tokrat prvič celotno tekmo na igrišču pustil Lucasa Silvo: “Izbral sem ga zato, ker je bil spočit, saj na zadnji tekmi ni igral veliko. Včeraj je kazal veliko mero zbranosti in pokazal je svojo osebnost. Nerad zapleta situacije na sredini igrišča, a je vseeno dovolj kreativen in ima dobre ideje. Ni lahko prvič zaigrati za Real Madrid pri 22-letih.”

Di Matteo: Real je zadel, mi neV domačem taboru niso skrivali razočaranja. Pred tekmo so si obetali ugoden rezultat, ki bi jih obdržal v igri tudi pred povratno tekmo v Madridu. Po zmagi kraljevega kluba z 2:0 je jasno, da jih v četrtfinale pelje le še čudež. “Razočarani smo nad rezultatom. Eni in drugi smo imeli malo priložnosti, toda Real je zadel, mi pa ne. Borili smo se in dali vse od sebe, razliko pa je naredila kvaliteta Reala, še posebej v napadu. Če jim pustiš preveč prostora, so nevarni. Za napredovanje potrebujemo dva zadetka. Na takšnih tekmah odloča dejstvo, ali zabiješ ali pa ne. Priložnosti ni veliko,” je po tekmi dejal skrušeni trener knapov Roberto Di Matteo.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images