Milanič: Vsak je lahko užival v predstavi Maribora

NK Maribor/Drago Wernig

Maribor je po včerajšnji odlični predstavi na prvi tekmi skupinskega dela lige prvakov proti Spartaku prišel do točke.

Tekma je bila odprta, Mariborčani pa so izpolnili obljube iz napovedi in igrali zelo pogumno. Vijoličasti so proti vratom Spartaka sprožili kar 27 strelov (šest v okvir gola) in bili v napadu zelo konkretni.

S predstavo sem izredno zadovoljen. Končni izid in naša predstava ne gresta v isti koš. Imeli smo zelo veliko zaključkov akcij, v drugem polčasu smo izvajali pritisk. Vsak je lahko užival v predstavi Maribora. Dobro smo zdržali, ko je imel pobudo nasprotnik, igrali smo zrelo, vedeli, kaj hočemo, imeli kar nekaj priložnosti, ocena je zelo pozitivna, seveda pa nam je malce žal, da tekme nismo zmagali. Vsakomur smo pokazali, da naše besede pred tekmo niso bile prazne. Nisem presenečen, da je bilo veliko priložnosti. Zelo smo bili nevarni, v naletih nas ni preprosto ustaviti. Imamo pravi sistem igre, zelo smo raznovrstni, ravnotežje imamo na desni in levi strani, veliko odličnih igralcev imamo tudi na klopi, ki lahko spremenijo potek igre,” je po tekmi povedal trener Maribora Darko Milanič.

Strateg vijoličastih je v drugem polčasu zadel tudi z menjavami. V igro so vstopili Martin KramaričJasmin Mešanović in Aleks Pihler, predvsem prvi pa je znova pokazal svoj razkošen talent.

Kramarič je izredno nadarjen nogometaš. Čuti igro in je predrzen. Sposoben je preigrati tekmeca in iskanje rešitev v majhnem prostoru je bilo ključno ob koncu tekme, ko je tekmec malce popustil. Točno tako igro sem pričakoval od njega. Občutek sem imel, da lahko stremo nasprotnika s svežimi igralci, ki bi naredili presežek. Videl sem Ahmedija, ki so mu malo pošle moči. Mešanović je prinesel svežino, nasprotnik je bil nemiren. Nisem želel, da nabijamo žogo. Pihler se je prav tako zelo dobro vključeval v akcije. Vse tri zamenjave so bile odlične in tako je že vso sezono na evropskih tekmah, tudi v kvalifikacijah je bilo podobno,” je o menjavah povedal Milanič.

Za veliko točko je v 85. minuti zadel Damjan Bohar, pravi specialist za evropske tekme. “Bohar je specialist za evropske tekme. Zelo dobro izrablja medprostor in sodeluje z napadalci. Po tekmi proti Celju je bil zelo dober, spodbudil sem ga h konkretnosti in tokrat je bil konkreten. Ekipa ga na evropskih tekmah zares potrebuje, saj ima hitrost. To so njegove tekme. Odločil je že nekaj evropskih srečanj. Take tekme niso za vse, on pa se na njih odlično znajde,” je o hitronogem vezistu povedal Milanič.

Na drugi tekmi skupine E je Sevilla prišla do točke na Anfieldu. Prav španski klub je naslednji nasprotnik Maribora, ki ga dvoboj v Andaluziji čaka 26. septembra.