Mešanović: Vsak bi rad bil del spektakla proti redsom

Liga prvakov 16. Okt 201714:15 > 14:18
NK Maribor/Drago Wernig

Maribor je generalko pred torkovim spektaklom, ko v okviru 3. kroga Lige prvakov v Ljudski vrt prihaja Liverpool, po uvodnem zaostanku vendarle opravil z zmago. Med strelci za zmago v Velenju je bil tudi Jasmin Mešanović, ki je s štirmi zadetki tudi najboljši klubski strelec v prvenstvu.

Twitter, PLTS

Po premoru je vsaka tekma zahtevna, to se je znova izkazalo. Potrebuješ nekaj časa, da znova ujameš ritem, ob tem je bil nasprotnik motiviran, dober na domačem igrišču. Vedeli smo, da nas čaka zahtevna preizkušnja. Prvi polčas smo odigrali pod svojimi pričakovanji, v drugem pa šli na igrišče kot druga ekipa, v boljši podobi. Dogovorili smo se, da nadaljujemo bolj agresivno in da smo bolj mirni pri posesti žoge. To nam je uspelo, nadzorovali smo igro in prišli do zaslužene zmage,” je uspešno velenjsko zgodbo opisal Jasmin Mešanović.

Nekdanji član Zrinjskega je prednost knapov izničil s pravo mojstrovino in svoji ekipi dal prepotrebnega vetra v jadra za novo prvenstveno zmago. “Gol kot gol. Pomembno je, da nas je dvignil in odprl pot proti zmagi. Na koncu ni pomembno, kdo dosega zadetke, le da prihajamo do točk. Veseli smo te zmage in zdaj smo se že usmerili k tekmi proti Liverpoolu,” je Mešanović misli že usmeril k naslednjemu izzivu: “V ospredju je klub, dobri rezultati in boj za prvo mesto na lestvici. Če pa lahko moja statistika pripomore h klubskim uspehom, sem seveda še bolj vesel.”

V torek v Mariboru gostuje sloviti Liverpool, a vijoličasti nikakor ne želijo že vnaprej izobesiti bele zastave: “Sobota je bila namenjena regeneraciji in že preusmerjanju k temeljitim pripravam na Liverpool. Tokrat vemo največ o nasprotniku, prav tako pa vemo, kakšno bo ozračje v Ljudskem vrtu. Ni dvoma, da bomo v optimalnem stanju za tekmo in ob tem ne skrivamo ambicij, da želimo priti do najboljšega možnega rezultata.”

Darko Milanič bo zagotovo naredil nekaj sprememb v začetni postavi v primerjavi s srečanjem proti Rudarju, kar ne zmanjšuje želje Mešanovića, da bo tudi on med izbranci, ki se bodo po robu postavili izbrancem Jürgena Kloppa: “Razumljivo, želja je velika. Liga prvakov, odličen nasprotnik, poln stadion. Vsi bi radi bili del spektakla. Trener se bo odločil, kateri igralci so najboljše pripravljeni in bi lahko v tem dvoboju storili največ za ekipo, mi pa bomo tudi v prihodnjih dneh skušali opraviti vse obveznosti na najboljši način ter čakali na svojo priložnost.”