Maribor je padel pokončno

Liga prvakov 1. Nov 201722:23 > 22:34
Getty Image

V četrtem krogu lige prvakov je slovenski prvak izgubil še tretjič. Tudi tokrat proti Liverpoolu, a niti približno ne tako "sramotno" kot pred dvema tednoma.

V prvem polčasu so gostitelji pričakovano pritiskali, a niso uspeli streti disciplinirane obrambe slovenskih prvakov. Liverpool je imel veliko premoč, prave priložnosti pa si vendarle ni uspel priigrati. V 21. minuti je Aleks Pihler izgubil žogo pred svojim kazenskim prostoru, Alex Oxlade Chamberlain pa je z drsečim štartom poslal žogo prek vrat. Po pol ure igre je Chamberlain podal z desne strani v kazenski prostor, pred Robertom Firminom je skušal posredovati Jean Claude Billong. Branilec Maribora je preusmeril žogo proti svojim vratom, a se je z izjemno obrambo izkazal Jasmin Handanović, ki je s skrajnimi močmi žogo odbil v prečko.

Liverpool je na začetku drugega polčasa še močneje pritisnil in kaj hitro dosegel tako želeni vodilni zadetek. V 49. minuti je Alexander Arnold podal z desne strani, Mohamed Salah pa se je odlično znašel in žogo poslal za hrbet nemočnega Handanovića. Slednji se je zato izkazal nekaj minut kasneje. Firmino je “osramotil” Rajčevića, mu poslal žogo med noge, padel v kazenskem prostoru, slovaški sodnik pa je pokazal na najstrožjo kazen. Izvedel jo je Milner, a se je z izjemno obrambo izkazal vnovič sijajni Jasmin Handanović. Liverpool je nadaljeval s pritiskom in v 64. minuti z zadetkom Emreja Cana, ki je po podaji Milnerja brez oklevanja sprožil natančen in močan strel, prišel do povišanja vodstva. Zadnji gol na tekmi je padel tik pred koncem, bil pa je delo rezervista Daniela Sturridgea.

V Mariborovi skupini je Sevilla z 2:1 premagala Spartak.