Simeone: Vem, da bodo moji igralci dali vse od sebe

Liga prvakov 23. Nov 20178:58 > 8:59
Denis Doyle, Getty Images Sport

Trener madridskega Atletica Diego Simeone je bil po zmagi proti Romi (2:0) zelo zadovoljen s predstavo svojega moštva.

Atletico je z zmago proti italijanskemu predstavniku ostal v igri za izločilne boje v ligi prvakov. Kljub temu so varovanci Diega Simeoneja še vedno v nezavidljivem položaju, glavni razlog za morebiten izpad pa bo zagotovo remi s Qarabagom na tekmi 4. kroga.

Nogomet je prekrasen. Morda smo si zaslužili remija proti Deportivu in Celti v ligi, a smo si zaslužili tudi to, da bi premagali Qarabag in Romo v Rimu. A žoga takrat ni želela v mrežo. Chelsea je le enkrat napadel Qarabag, dobil enajstmetrovko, igralca več in tako rešil tekmo,” je po tekmi razlagal Simeone.

Priljubljeni Argentinec je zatrdil, da se njegova ekipa ne bo predala vse dokler obstajajo možnosti za preboj v izločilne boje.

Moramo biti pozitivni vse do konca. Vem, da bodo moji igralci dali vse od sebe. Zaslužili smo si to zmago. Nismo izgubili zaupanja vase, igrali smo srčno,” je zaključil Simeone.

Atletico ima po petih krogih le šest točk in za drugo Romo zaostaja za dve točki. Chelsea, ki je na vrhu lestvice, si je z desetimi točkami že zagotovil napredovanje.