Kakšen bi bil nogomet brez Ronalda in Messija?

Liga prvakov 1. Jan 201814:06 > 14:10
Bryn Lennon Getty Images Sport

Veliko število strelskih rekordov bi danes v rokah imel nekdanji napadalec Bayerna Mario Gomez, medtem ko bi bil Raul še vedno najboljši strelec lige prvakov. A to le v svetu brez Cristiana Ronalda in Lionela Messija ...

Ko bi iz zgodbe “odstranili” Portugalca in Argentinca, bi evropski in tudi svetovni nogomet izgledal povsem drugače.

Cristiano Ronaldo je s 115 zadetki prvi strelec lige prvakov, a če ne bi bilo Portugalca in Lionela Messija, bi bil na vrhu lestvice strelcev Raul z 71 zadetki. Od trenutno še aktivnih igralcev bi bil najučinkovitejši Realov Karim Benzema (53).

Ko govorimo o vseh tekmovanjih pod okriljem Uefa, na vrhu znova najdemo Ronalda (117), v svetu brez CR-ja in Messija bi znova kraljeval Raul (77), Zlatan Ibrahimović pa bi bil na prvem mestu med še aktivnimi nogometaši.

V zadnjih desetih sezonah lige prvakov sta Ronaldo in Messi vselej končal na vrhu lestvice strelcev. Le v sezoni 2014/15 si je nagrado z njima razdelil Neymar. Brez Ronalda in Messija bi v kar sedmih primerih nagrado za prvega strelca dobili nogometaši Bayerna. Robert Lewandowski trikrat, Mario Gomez dvakrat, Ivica Olić in Miroslav Klose pa enkrat, tu so še Edinson Cavani, Fernando Torres, Didier Drogba

Največ zadetkov v eni sami sezoni najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja je zabil Ronaldo (17), v konkurenci brez Cristiana in Messija pa bi bila najučinkovitejša Ruud Van Nistelrooy in Gomez (12).

Ronaldo in Messi sta zabila tudi največ hat-trickov v ligi prvakov (7), za njima pa s tremi capljajo Pippo Inzzaghi, Gomez in Luiz Adriano.

Tudi, ko govorimo o Zlati žogi, sta s petimi zmagami na vrhu zvezdnika Reala in Barce, nato pa jima sledijo Michel Platini, Johan Cruyff in Marco van Basten s tremi.

Pa še podatek o družabnih omrežjih. S 180 milijoni oboževalcev kraljuje Cristiano Ronaldo, medtem ko bi bil v nekem drugem svetu “glavni” Neymar (120 milijonov). A kaj vse bi lahko bilo, če bi bilo, seveda ne bomo nikoli izvedeli …