Pique: Avtogoli? Sreča ni glavni faktor

Liga prvakov 4. Apr 201823:42 > 05. Apr 2018 0:27
Alex Caparros Getty Images Sport

Barcelonabo, tako kot Liverpool, imela velikansko prednost v povratni tekmi četrtfinala lige prvakov, potem ko je na domačem stadionu slavila s 4:1 proti Romi.

Eden izmed strelcev Barcelone na včerajšnji četrtfinalni tekmi proti Romi je bil tudi branilec Gerard Pique. Tekmo sta, poleg dominantnosti katalonske ekipe, zaznamovala tudi dva avtogola nogometašev iz večenega mesta. 

“To je bila dobra tekma. Še lepše bi bilo, da ne bi prejeli niti enega zadetka, a jasno je, da v Rim potujemo z dobrim rezultatom. Številni so rekli, da bo tekma lahka, a Roma se nam je dobro zoperstavila. Branili so se več in bolje, kot smo pričakovali, a so vseeno igrali dober nogomet.”

Daniele De Rossi in Kostas Manolas sta v dresu Rome zatresla lastno mrežo, a Pique je mnenja, da to ni le sreča, ki je spremljala Katalonce na domači zelenici: “Avtogoli? Sreča tu ni glavni faktor. Nekateri naši streli niso končali v mreži. To, da so si oni dvakrat zabili sami, je posledica naše napadalne igre, saj je bila žoga veliko časa v njihovem kazenskem prostoru.”

Po koncu dvoboja, pa je Pique še dodal: “Želimo osvojiti vsa tekmovanja in zaenkrat se sezona razpleta po naših željah.”