V Kijevu huligani napadli navijače Liverpoola

Liga prvakov 25. Maj 201812:09 > 12:19
David Ramos/Getty Images

Še preden se je veliki finale Lige prvakov sploh začel pa moramo na žalost že poročati o izgredih navijačev v Kijevu, kjer se bosta udarila Real in Liverpool.

Jutri ob 20:45 bo v Kijevu na sporedu težko pričakovani veliki finale Lige prvakov med Realom in Liverpoolom. Že skozi celoten teden organizatorji pripravljajo, da bo jutri vse tako kot mora biti.

Vendar že včeraj je prišlo do pretepa. Navijače Liverpoola, ki so se zabavali v enem od tamkajšnjih lokalov, je presenetila skupina 20 zamaskiranih huliganov in z njimi fizično obračunala. Številni so staknili globoke ureznine, nekateri so potrebovali tudi zdravniško pomoč.

Po prihodu policije se je zadeva umirila, a po trditvah angleških navijačev, je policija prijela zgolj dva napadalca, ostale pa izpustila. Identiteta napadalcev ni znana, pojavljajo pa se namigi, da naj bi šlo celo za plačance iz Rusije, ki z angleškimi navijači niso v ravno najboljših odnosih.

“Ravno smo večerjali in se ukvarjali zgolj sami s seboj. Zaradi tega zagotovo nisem prišel sem. Prišel sem, da bi gledal nogomet. Tukaj smo preživeli le nekaj ur, nato so nas pa grozljivo napadli. Bili so kot čreda psov. Kar prihajali so. Bilo je grozno,” je za angleške medije dejal eden napadenih navijačev.