Sijajni Bale in katastrofalni Karius za lovoriko Reala

Liga prvakov 26. Maj 201822:32 > 22:38
Getty Images

Nogometaši madridskega Reala so tretjič zapored osvojili naslov evropskih prvakov! Za zmago s 3:1 sta zadela Benzema in Bale, ki je bil z dvema goloma veliki junak. Veliki osmoljenec na drugi strani pa vratar Loris Karius, ki je katastrofalno posredoval pri prvem in tretjem golu belega baleta.

Liverpool je prvi resnejši udarec prejel v 29. minuti, ko je ostal brez Salaha, ki se je zapletel v dvoboj z Ramosom. Kapetan Reala ga je v padcu prijel za roko, nato pa padel nanj, pri čemer je Salahova roka končala pod Ramosovim telesom. Egipčan se je v bolečinah takoj prijel za ramo. Kljub temu je nadaljeval z igro, a po nekaj minutah je postalo jasno, da ne bo šlo. Salah je v 30. minutah v solzah zapustil zelenico, zamenjal ga je Adam Lallana. V 37. minuti je moral na drugi strani poškodovanega Daniela Carvajala zamenjati Nacho Fernandez.

Real je na začetku drugega polčasa pritisnil in v 48. minuti srečno prišel do velike priložnosti. Lallana je namreč pred svojim kazenskim prostorom nespretno “počistil” predložek Reala, tako da se je žoga odbila na nogo Iscu, ki je z desetih metrov stresel prečko. V 51. minuti pa po nenavadni akciji vodstvo Reala. Vratar Karius je želel poslati žogo v napad, a bil pri tem preveč lahkomiselen, tako da je njegov “met” prestregel Benzema, od katerega se je nato žoga odkotalila v mrežo za 1:0. Že čez nekaj minut so se redsi vrnili v igro, ko je po kotu najvišje skočil Lovren, Mane pa je izenačil, in pred sabo smo imeli tekmo.

https://twitter.com/HarsenalAbbas/status/1000475357030608897

Ki pa jo je nato v prid Reala obrnil rezervist Gareth Bale. Valižan je namreč že v 64. minuti s škarjicami oziroma strelom prek glave mojstrsko zadel za 2:1. Na rob kazenskega prostora mu je z leve strani podal Marcelo. Bale je tekmo in zmagovalca odločil v 83. minuti. Bale se je odločil za strel z gromozanske razdalje, Karius pa je s smešno reakcijo poskrbel, da so se španski navijači že začeli veseliti…