Olimpija v Ligi prvakov danes v Stožicah proti Qarabagu

Liga prvakov 10. Jul 201816:37 > 16:42
NK Olimpija Ljubljana

Danes bo na sporedu prva tekma prvega kroga kvalifikacij za najmočnejše klubsko tekmovanje na svetu ob 20. uri v zmajevem gnezdu gostuje azerbajdžanski Qarabag.

Ljubljančani so včeraj na novinarski konferenci v hotelu Intercontinental predstavili svoje cilje in pričakovanja. Trener Ilija Stolica, kapetan Branko Ilić in novinec Matic Črnic zagotavljajo boj do zadnjega sodniškega žvižga.

“Poizkušali bomo vsiliti svoj način igre. Prvo enajsterico imam v mislih, ni pa še dorečena, kajti imamo nekaj težav s poškodbami. Moram pohvaliti karakter prav vseh fantov, saj gre za res izjemno skupino ljudi. Te fanti so osvojili dvojno krono, zdaj pa moramo z nekaterimi novimi zgolj še dodati tisto nekaj več, da bomo uspešni tudi v Evropi. Verjamem, da smo pravi,” je dejal Stolica, ki bo prvič vodil moštvo v kvalifikacijah za ligo prvakov, kar mu predstavlja izziv: “Rad imam izzive. Komaj čakam tekmo. Jaz, moj strokovni štab, klub, predvsem pa igralci, smo pripravljeni.”

Kapetan Branko Ilić pravi, da so igralci že sprejeli nov način dela. “Všeč so nam trenerjeve zamisli. Sicer jih nismo še povsem osvojili, kajti za kaj takšnega je bilo preprosto premalo časa, a verjamem, da se to jutri ne bo poznalo. Vem, da imamo dovolj kakovosti, da premagamo sicer zelo dobri Qarabag. Pogledali smo si nekaj njihovih tekem, naredili analizo, in dobili dokaz, da nas čaka težka naloga. Ob pravem pristopu in tudi s pomočjo navijačev nam bo lažje.”