Ajax boljši od Kijeva, Grki na pragu Lige prvakov

Liga prvakov 22. Avg 201822:44 > 23:04
Twitter

Za nami so še druge tri tekme play-offa za Ligo prvakov. Največ zadetkov je padlo na Nizozemskem, kjer je Ajax doma s 3:1 ugnal Dinamo Kijev našega Benjamina Verbiča.

Ajax je pred domačimi gledalci s 3:1 zanesljivo in zasluženo ugnal ukrajinski Dinamo iz Kijeva. Slednji so bili veliko slabši nasprotnik, a vseeno dosegli vsaj en zadetek v gosteh, ki jim pušča določene možnosti na povratni tekmi čez teden dni.

Nizozemci so tekmo začeli učinkovito, že v drugi minuti je namreč zadel Van de Beek. Gostje so hitro prišli do izenačenja v 16. minuti preko Tomacza Kedziore. Potem pa smo na igrišču videli praktično samo še Ajax, ki je do konca polčasa zadel še dvakrat. Najprej Hakim Zijech, potem pa kot se je na koncu izkazalo Dušan Tadič v 43. minuti postavil končni rezultat tekme. Domači so imeli v drugem polčasu kar nekaj priložnosti, med drugim so dvakrat celo zatresli okvir gola.

Benjamin Verbič je za ukrajinsko ekipo odigral celotno tekmo.

Prav tako zanimivo tekmo smo videli na Madžarskem, kjer pa se bolj smeje Grkom, ki so prišli do pomembne zmage v gosteh in so na zelo dobri poti, da se uvrstijo v Ligo prvakov. Gledalci so videli dva rdeča kartona. Prvega je prejel v prvem polčasu eden izmed nogometašev Videotona, v drugem pa še nogometaš AEKa iz Aten. Strelca za Grke sta bila Viktor Klonaridis in Anastasios Bakasetas, ki je nekaj minut po zadetku tudi prejel že omenjeni rdeči karton. Edini gol za Videoton je dosegel nekdanji nogometaš Olimpije Danko Lazovič, trener Madžarov pa je prav tako nekdaj Olimpijin Marko Nikolič.

Brez zmagovalca pa se je razšla tekma v Švici, kjer sta se merila Young Boys in Dinamo Zagreb. Švicarji so povedli že v drugi minuti, ko je zadel Kevin Mbubu. Mislav Oršič pa je v 40. minuti postavil končni rezultat 1:1. Zagrebčani imajo tako pred domačo povratno tekmo mini prednost, ki pa še nikakor ni odločilna. Za Zagrebčane je celotno tekmo odigral Petar Stojanovič.