"'Stadion San Nicola ni primeren za ligo prvakov."

Liga prvakov 11. Sep 201816:41 > 16:43
Giuseppe Bellini/Getty Images

Župan Neaplja Luigi de Magistris si ne predstavlja, da bi Napoli svoje tekme lige prvakov igral v Bariju. Razkril je tudi, da mu je župan tega mesta povedal, da stadion San Nicola ne zadošča kriterijem Evropske nogometne zveze (UEFA).

Prvi mož Napolija Aurelio de Laurentiis že nekaj časa bije boj z mestnimi oblastmi zaradi stadiona San Paolo, stvari pa so šle celo tako daleč, da je tudi uradno zahteval, da se tekme lige prvakov igrajo v Bariju.

Bari je sicer od Neaplja oddaljen več kot 250 kilometrov, a sta oba kluba v lasti italijanskega filmskega producenta. De Laurentiis je sicer zatrdil, da bo navijačem sinjemodrih plačal stroške potovanja v Bari.

Uefa je medtem objavila, da zaenkrat še ni prejela informacije o tem, da bi Napoli svoje tekme igral v Bariju, oba župana pa se zamisli čudita.

Ne želim govoriti o De Laurentiisu,” je začel De Magistris in nadaljeval: “Nepredstavljivo je, da Napoli ne bi igral na San Paolu, zato se to ne bo nikdar zgodilo. To je neumnost, Napoli bo igral na San Paolu.

Župan Barija Antonio Decaro je sicer s predsednikom Napolija v dobrih odnosih, a tudi sam ni navdušen nad to idejo.

Nič ne vem o želji, da bi Napoli svoje tekme lige prvakov igral v Bariju. Navadil sem se že da je De Laurentiis nepredvidljiv. Mislim, da mora ekipa igrati na svojem stadionu, pred svojimi navijači. Ekipe morajo igrati v svojih mesti, če sem iskren, pa sem prepričan, da stadion San Nicola ne ustreza standardom Uefe za tekme lige prvakov, saj imamo na njem veliko težav z elektriko,” je dodal Decaro.

Nogometaši Napolija se bodo v skupinskem delu lige prvakov merili s Crveno zvezdo, Liverpoolom in PSG-jem, prvo tekmo v najelitnejšem evropskem tekmovanju pa bodo odigrali prihodnj torek, ko gostujejo v Beogradu.