Degenek: Premajhen bi bil tudi stadion za 150.000 ljudi

Liga prvakov 17. Sep 201812:21 > 12:32
FK Crvena zvezda

Branilec Crvene Zvezde in eden izmed najzaslužnejših za uvrstitev Beograjčanov v skupinski del lige prvakov Miloš Degenek je prepričan, da rdeče-beli sodijo v evropsko elito in da bodo tudi na veliki sceni dosegali lepe rezultate.

Crvena Zvezda bo prvo tekmo odigrala v torek, ko v Napoli prihaja Beograd. Za rdeče-bele bo to prva tekma v najmočnejšem evropskem tekmovanju po 26 letih.

Klub finančno ni tako močan kot preostali evropski velikani. Plače niso takšne kot v španskem, italijanskem in angleškem nogometu. Ampak Zvezda ima svoje navijače po celem svetu. Vem, da imajo Barcelona, Real in Manchester United največ navijačev. V skupino teh klubov sodi tudi Bayern, saj kar 60 milijonov Nemcev navija za ta klub. Če pogledamo populacijo Srbije, pa od sedmih milijonov Srbov po vsem svetu za zvezdo navija kar pet in pol milijona ljudi. Če bi imeli stadion za 150.000 navijačev, bi bil razprodan, še vedno pa bi vsaj 100.000 ljudi ostalo brez kart. Toliko navijačem pomeni ta uspeh. Od uvrstitve v ligo prvakov naprej ne morem več mirno hoditi po ulici. Ljudje me ves čas zaustavljajo in čestitajo. Vsi mi pravijo, da smo jim pričarali to, kar so sanjali zadnjih 26 let. Upam, da je to le začetek nečesa velikega,” je Degenek čustveno povedal za Omnisport.

Stadio Rajka Mitića bo jutri pokal po šivih, spektakel v Beogradu, ki se začne ob 21.00, pa si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na kanalu Sportklub 1.

https://twitter.com/crvenazvezdafk/status/1041678828291141632