Vsi grehi Felixa Brycha – na seznamu tudi CR7

Liga prvakov 20. Sep 201810:09 > 10:16
Manuel Queimadelos Alonso, Getty Images Sport

Sodnik Felix Brych se je po sredini tekmi lige prvakov med Valencio in Juventusom znova znašel v središču pozornosti. Nemec je nogometno javnost razburil z izključitvijo Cristiana Ronalda.

Felix Brych je v letošnjem letu “zablestel” že na svetovnem prvenstvu v Rusiji, ko je na odločilni tekmi skupinskega dela proti Švici oškodoval reprezentanco Srbije. Tudi na prvi tekmi na veliki sceni po mundialu Nemec ni navdušil.

Uefa mu je v tej sezoni zaupala deljenje pravice na kvalifikacijski tekmi lige prvakov med PAOK-om in Benfico, kjer je za mnogo bolj nedolžno prerivanje kot tisto med Aleksandrom Mitrovićem in branilcem Švice pokazal na belo točko.

Brych si je v svoji sodniški karieri sicer privoščil že kar nekaj spodrsljajev, na vrhu seznama pa je zagotovo neobstoječi gol Stefana Kiesslinga. Se še spomnite te neverjetne odločitve?

Ob Mitroviću so si nemškega sodnika dobro zapomnili še Nemanja Vidić, Nemanja Matić, Lazar Marković in vsi nogometaši Atletico Madrida.

Brych je v Valencii v jok spravil Cristiana Ronalda in mu na evropskem debiju v črno-belem dresu pokazal rdeči karton. Ogorčeni navijači se sprašujejo, kdaj bo konec neverjetnih odločitev Felixa Brycha in kdo bo naslednji, ki ga bo Nemec spravil ob živce?