Alternative za Lea Messija

Liga prvakov 23. Okt 201815:55 > 15:58
David Ramos, Getty Images Sport

Spet staviti na Dembeleja ali izbrati vsestranskega Sergija Roberta?

Laurence Griffiths/Getty Images

Poškodba Lionela Messija je prisilila Ernesta Valverdeja v pripravo nove ekipe, novega sistema igre, nove taktike za soočenje z milanskim Interjem in madridskim Realom brez njegovega najpomembnejšega igralca. Moral se bo poslužiti za Barcelono precej neugodnih rotacij in to v najzahtevnejšem tekmovalnem tednu.

V soboto na tekmi s Sevillo se je po poškodbi Messija Valverde odločil za Ousmana Dembeleja kot menjavo. Najbrž je staviti na Francoza najbolj logična poteza in tudi najverjetnejša izbira. Barca je dobila vse tekme, ko je zaigral Dembele, tudi tisto na Wembleyu.

Če predpostavljamo začetno postavo z Dembelejem, potem to ne bo vplivalo na sistem igre 4-3-3 z Arthurjem v sredini in Coutinhom v napadu na levi. To se zdi še najmanj travmatična rešitev, a zadnje predstave Francoza, predvsem tista proti Sevilli, ga lahko stanejo mesta v začetni enajsterici.

Druga možnost je preoblikovanje sistema s Sergijem Robertom na Messijevem položaju. To ne bi bila nobena novost za vsestranskega Španca, saj je na Bernabeu že igral na tem mestu pod Luisom Enriquejem in dobro se je znašel. Sergi Roberto je manj prodoren kot Messi, a zagotavlja taktično ravnotežje v ekipi in prav tako se lahko zoperstavi Marcelu, ki vedno povzroča težave Barcini desni strani.

Vrnitev na 4-4-2? Manj verjetno, da bi Valverde v takšnem trenutku spremenil sistem, a če izbere Sergija Roberta, se zna tudi to zgoditi. Na klopi pa so seveda še drugi igralci, kot so Rafinha, Munir, Denis Suarez, Arturo Vidal, Malcom ali Alena, ki prav tako lahko dobijo priložnost, a njihove možnosti so precej manjše.