Realu pomembna motivacijska zmaga pred El Clasicom

Liga prvakov 23. Okt 201822:54 > 22:59
Denis Doyle/Getty Images

Real je dobil tekmo Lige prvakov proti Viktoriji Plzen na svojem stadionu z 2:1. Kot so kritični pri Marci: ''Real je zmagal, a ne prepričal.''

Twitter

Favorizirani Real Madrid je precej pod pritiskom zadnjih rezultatov na Bernabeu pričakal Viktorijo Plzen. Že v 5. minuti so bili domači blizu zadetku, ko je Ramos po podaji s kota po strelu z glavo zadel okvir vrat. Bolje se je izšlo Karimu Benzemaju v 11. minuti, ki je po asistenci Lucasa z glavo spravil žogo v mrežo za vodstvo Reala. V 30. minuti je bil Benzema blizu povišanju vodstva, a je strel z bližine zaustavil Aleš Hruška. 3 minute kasneje pa je bil gol Garetha Bala razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Do konca polčasa je do priložnosti za domače še dvakrat prišel Isco, a brez uspeha. Tudi gostje nikakor niso bili nenevarni. Milanu Petrželi je strel ubranil Keylor Navas, David Limbersky in Patrik Hrošovsky pa sta s svojima streloma za malo zgrešila vrata.

V drugem polčasu so prvi resneje zapretili gostje, ko je Hroševsky spet za las zgrešil vrata. Domači so takoj odgovorili na to, ko je Bale v kazenskem prostoru našel Marcela, ta pa je z lobom ukanil gostujočega vratarja Hruško za 2:0. Bale in Benzema sta nadaljevala s poskusi strelov na gol, Benzemaju so ga sodniki v 71. minuti tudi razveljavili zaradi domnevnega prepovedanega položaja. V 79. minuti se je obrestovala pogumna igra gostov, ko je Hrošovsky vendarle spravil žogo za hrbet Keylorja Navasa za znižanje zaostanka na 2:1.

Real je s tremi dodanimi točkami prvi na lestvici skupine G, na drugem mestu je Roma prav tako s 6 točkami, na tretjem CSKA s 4, na zadnjem pa Plzen z 1 točko.