Buffon: Proti Unitedu nismo favoriti in to me skrbi

Liga prvakov 10. Feb 201913:07 > 13:11
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Legendarni vratar svetovnega kova in trenutni nogometaš PSG Gianluigi Buffon je javno razkril, da je pred prvo tekmo osmine finala Lige prvakov zaskrbljen zaradi svoje ekipe, glede na to v kakšni formi so trenutno pred tekmo z Manchester Unitedom.

PSG si zadnja leta želi priti v Ligi prvakov čim dlje, to upravičujejo tudi njihovi finančni vložki v okrepitve, vendar rezultata vsaj do letošnej sezone še ni bilo. Tudi letos pa mnogi Parižanom ne pripisujejo veliko možnosti, da se uvrstijo v nadaljne tekmovanje. Po žrebu pred dvema mesecema so bili proti Manchester Unitedu v vlogi izrazitega favorita, sedaj pa so se zadeve povsem obrnile.

Rdeči vragi so dobili novega trenerja, pod katerim igrajo kot prerojeni in še ne poznajo poraza ter so samo enkrat v tem obdobju remizirali in so zelo vroči pred zelo pomembno tekmo proti Francozom.

Pri Parižanih pa se soočajo z kar hudimi težavami. Glavna se imenuje Neymar, ki se je pred tedni poškodoval in bo izpustil obe tekmi osmine finala. Pred nekaj dnevi se je rahlo poškodoval tudi Edinson Cavani in je vprašljiv za tekmo na Old Traffordu.

Zaskrbljenost je v svoji izjavi izrazil tudi izkušeni vratar Gianluigi Buffon.

“Tekma proti Bordeauxu mi ni bila všeč. Všeč so mi zgolj tri tiočke. Če želimo biti boljši od Uniteda moramo popraviti mentaliteto, sodelovanje in požrtvovalnost. V torek nas čaka namreč zelo pomembna tekma,” je dejal Buffon in dodal:

“Moramo odigrati dobro tekmo, biti čvrsti in zbrani. Mislim, da nismo favoriti in, da so možnosti 50-50 za zmago in napredovanje,” je zaključil Italijan pri 41. letih.