SK1 ob 21.00: "Tottenham lahko premaga vsakogar"

Liga prvakov 13. Feb 20192:28 > 2:29
Clive Rose, Getty Images Sport

Trener londonskega Tottenhama Mauricio Pochettino pravi, da je tokratni napsotnik Borussia iz Dortmunda odlična ekipa, a da so njegovi igralci do zdaj pokayali, da lahko premagajo katero koli ekipo na svetu.

Tottenham in Dortmund se bosta v sklopu osmine finala Lige prvakov pomerila drevi ob 21. uri na Wembleyju, tudi z neposrednim prenosom na Sportklubu 1!

“Vemo, kako težko tekmovanje je Liga prvakov. Čaka nas tekma proti klubu, ki je vodilni v Bundesligi in ima za seboj odlično sezono. Tu govorimo o pravi tekmovalni ekipi, ki je konkurenčna vsem in zato nas čaka težka tekma, a jaz verjamem, zares trdno verjamem, da lahko moja ekipa premaga vsako ekipo,” je pred tekmo proti moštvu iz Dortmunda dejal trener Spursov Mauricio Pochettino

Argentinec optimizem gradi na dobrih igrah svoje ekipe v zadnjem obdobju, pa čeprav na zelenici ne moreta pomagati Harry Kane in Dele Alli, na katera ne bo uspel računati niti na prvi tekmi na Wembleyju. 

“Če gledamo tekme od začetka decembra, potem smo mi najboljša ekipa v Premier ligi, vsi pa vemo, kako težko je to postati. Moji igralci si zaslužijo vse pohvale za dosežke, odlično opravljajo svoje delo in dajejo vse od sebe. Borijo se navkljub težavam, ki jih imamo s poškodovanimi nogometaši. Ponosen sem na njih,” je povedal Pochettino.

Borussia se je še pred prihodom v Anglijo ukvarjala s težavami in zamudo, saj je nogometaš ekipe Jadon Sancho pozabil potni list in ga zato niso spustili na letalo. Sancho, ki je dlje časa tudi na radarju Tottenhama, bo ob odsotnosti Marca Reusa bržčas začel v prvi postavi.

Borussia je ekipa, ki je dosegla največ zadetkov v zadnjih petnajstih minutah tekem v tej sezoni Lige prvakov (5), bo pa to že peti medsebojni obračun moštev v zadnjih štirih letih, zaenkrat pa je razmerje izneačeno s po dvema zmagama na obeh straneh.

Ekipa iz Dortmunda slovi tudi po kompaktni obrambi, kar je dokazala že na uvodnih šestih tekmah v skupinskem delu, ko je prejela le dva zadetka.