V Amsterdamu aretiranih več kot 120 navijačev Juventusa

Liga prvakov 10. Apr 201921:28 > 21:33
Printscreen

Pred začetkom prvega četrtfinalnega obračuna Lige prvakov med Ajaxom in Juventusom je pred stadionom v Amsterdamu prišlo do izgredov, zaradi katerih je morala posredovati policija.

Zaradi nereda na ulicah, motenja javnega reda in miru in pretepov so policaji v Amsterdamu pred začetkom velikega četrtfinalnega obračuna med Ajaxom in Juventusom začasno za zapaho spravili več kot 120 privržencev ekipe iz Torina.

Navijači Juventusa so (med drugim) po mestu začeli zbirati v velikih skupinah, pojavile pa so se tudi informacije, da imajo torinski navijači pri sebi rekvizite, ki ne sodijo na nogometne stadione, govora je bilo o izvijačih, nožih in kijih. 

Policija je najbolj agresivno reagirala tik pred stadionom, saj se je velika skupina navijačev Juventusa želela pomešati med domače navijače, ki pred vsako tekmo tradicionalno organizirajo zbor pred stadionom, kjer prepevajo in pripravijo ognjemet.

Aretacije italijanskih navijačev je potrdil tudi začasni premier Italije Matteo Salvini: “Aretiranih je okrog 120 navijačev, pri katerih je policija našla predmete, ki ne sodijo na nogometne tekme. Nogomet je prelepa igra, ki jo je potrebno spremljati s srcem in dobrimi namerami, brez razlogov za izzivanje nejevolje.”