Allegri jasen: Ne bom odstopil zaradi tega poraza

Liga prvakov 17. Apr 20190:10 > 0:11
Matthias Hangst, Getty Images

Trener Juventusa Massimilliano Allegri je čestital Ajaxu za zasluženo zmago in uvrstitvijo v polfinale Lige prvakov, obenem pa zatrdil, da zaradi poraza in izapda iz elitnega tekmovanja ne bo odstopil iz položaja glavnega trenerja torinskega moštva.

Nogometaši Ajaxa nadaljujejo z izjemnimi predstavami v letošnji sezoni lige prvakov. Nizozemci so na povratnem obračunu v Torinu presenetili Juventus (1:2) ter se uvrstili v polfinale.

“Napredovanje so si popolnoma zaslužili in zato jim čestitam! Ne pozabimo, da je to moštvo nedavno igralo v finalu Lige Evropa. V prvem polčasu smo igrali zelo dobro, pa tudi del drugega polčasa, a se je v naše vrste kasneje naselil strah. V ekipi imamo nekaj mladih nogometašev, ki nimajo izkušenj v teh situacijah. V tej fazi tekmovanja odločajo podrobnosti. V dveh tekmah in treh prejetih zadetkih, sta bila dva zadetka poklonjena Ajaxu,” je misli po tekmi strnil Massimilliano Allegri.

Juventus tudi letos torej ne bo osvojil Lige prvakov, na zmago v tem tekmovanju pa čaka že od leta 1996, ko je v finalu ugnal prav Ajax. Letos ni pomagal niti prihod Cristiana Ronalda.

“Nismo mislili, da bo Ronaldo prišel in rešil vse. On nam je dajal veliko tekom sezone, pomagal do četrtfinala, a v tej fazi potrebuješ vse igralce. Če želiš osvojiti Ligo prvakov moraš biti v pravem trenutku v dobri formi in moraš biti zdrav. Nam je manjkalo pet igralcev. Vse to so razlogi za naš izpad,” je dejal trener torinskega moštva. 

Na vprašanje novinarja o njegovi prihodnosti, pa je Allegri odgovoril: “Predsedniku sem dejal, da ostajam. Sestala se bova, pogovorila in naredila načrt za prihodnje korake.”