Milner: Lahko premagamo Barco, vendar bo težko

Matthias Hangst/Getty Images

Liverpool je v četrtfinalu Lige prvakov prepričljivo izločil Porto, za mesto v finalu pa se bo pomeril z Barcelono. Kapetan redsov James Milner obračun s Katalonci pričakuje optimistično.

Verjetno bodo številni obračuna Liverpoola in Barcelone v polfinalu Lige prvakov označili za “finale pred finalom”, glede na to, da se bosta za drugo finalno vstopnico pomerila Ajax in Tottenham. Brez dvoma številni prav tako menijo, da je Barcelona favorit v primerjavi z redsi, a James Milner verjame, da se v finale, ki bo v Madridu, lahko prebije tudi njegova ekipa.

“Težko bo, nekajkrat sem bil v tem položaju s Cityjem in nisem napredoval, nadejam se, da bom tokrat imel več sreče. Močni so in težko je igrati pri njih, vendar ne mislim, da so igrali proti ekipam, ki imajo takšen stil kot mi. Imajo fantastične posameznike, so dobra ekipa, Camp Nou je fantastičen stadion z izjemno atmosfero. Težko bo, toda morali bomo biti najboljši, da jih bomo premagali,” pravi Milner.

Kapetan Liverpoola je še dodal, da Liverpoolu ne manjka izkušenj proti najmočnejšim ekipam. “V zadnjih nekaj sezonah smo premagali veliko močnih ekip v Ligi prvakov in to nam mora dati samozavest, ne glede na to, kako se bo razvijal dvoboj. Vidite, kako igramo in kakšno serijo imamo. Ko pa stvari ne grejo po načrtih, imamo izkušnje. Bili smo že v tem položaju in vemo, kako pridemo do rezultata,” je optimističen Milner.