Vidić bo Bayer pričakal z novo pogodbo

Manchester – Dolgo časa se je govorilo, da bo Nemanja Vidić zapustil Manchester United, toda izkušeni srbski branilec je v nasprotju z napovedmi tik pred podaljšanjem pogodbe še za eno leto.

Tik pred pomembnim obračunom z Bayerjem iz Leverkusna v Ligi prvakov, ki bo v veliki meri odločal o prvem mestu v skupini A in si ga boste naslednjo sredo ekskluzivno lahko ogledali na SK 1, so pri Manchester Unitedu tik pred podaljšanjem pogodbe s kapetanom Nemanjo Vidićem in tudi Michaelom Carrickom.

Vidić pri svojih 32-letih ne spada več med najmlajše, v zadnjem času so mu nekoliko ponagajale tudi poškodbe, kljub temu pa naj bi na svoj račun dobil kar nekaj ponudb za nadaljevanje kariere. Za robustnega Srba so se najbolj ogreli pri Juventusu, ki naj bi mu ponudil kar štiriletno pogodbo, po kateri bi na leto zaslužil slabih pet milijonov evrov. Kljub donosni ponudbi, se je Vidić očitno odločil ostati na Otoku. Angleški Daily Star namreč piše, da je Vidić pogodbo z rdečimi vragi podaljšal še za dodatnih 12 mesecev.

Vsekakor več kot dobrodošla novica pred pomembnim obračunom v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

Vidić se je v United preselil leta 2005, ko je prišel iz moskovskega Spartaka. Nekdanji srbski reprezentant je do danes za klub iz Old Trafforda zbral 276 nastopov in 18 golov. Vidić je z Unitedom osvojil Ligo prvakov, pet naslovov v angleškem prvenstvu, tri ligaške pokale in svetovno klubsko prvenstvo.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images