Gajser: AIK je nasprotnik, ki ima kvaliteto

Liga prvakov 23. Jul 201911:12 > 11:14
Twitter

Mariborčani se pospešno pripravljajo na prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti AIK-u. Aktualni švedski prvaki v Ljudski vrt prihajajo kot trenutno drugouvrščena ekipa domačega prvenstva. Obračun v sredo od 19:30 naprej spremljajte v živo na SK 1.

AIK se je lani veselil 12. naslova švedskega prvaka po devetletni suši. Po sedemnajstih krogih letošnjega prvenstva ima AIK 10 zmag, 4 remije in 3 poraze. Z dvema točkama zaostanka je na 2. mestu, na vrhu lestvice je Malmo. Prvi strelec je norveški reprezentant Tarik Elyounoussi, ki je zabil 9 golov.

Švedi so v prvem krogu kvalifikacij izločili armenski Ararat. Obračun AIK-a proti Armencem si je v živo ogledal tudi pomočnik Darka Milaniča Saša Gajser. “Gre za nasprotnika, ki ima kvaliteto. So zelo dobro organizirani, nepopustljivi v obeh fazah igre, dosledno se držijo načrta, prepoznavne strategije igre. Fizično so zelo močni, z veliko dinamike v igri, tako da se moramo zelo dobro pripraviti. Obe tekmi bosta zelo zahtevni, predvsem kondicijsko,” je nekaj osnovnih značilnosti nasprotnika predstavil Gajser.

Maribor po Valurju čaka naslednji nasprotnik iz severnega dela Evrope, a Gajser opozarja, da je AIK veliko kakovostnejši od letošnjega prvega tekmeca v kvalifikacijah za Ligo prvakov. “AIK je višji nivo, kvaliteta več. Znotraj trdnega, organiziranega moštva imajo tudi individualno kvaliteto, so nevarni po predložkih s strani, ko z velikim številom igralcev v kazenskem prostoru iščejo priložnost za zaključke. Odlikujejo jih hitri prehodi v napad, čaka nas velik boj. Nasprotniku namenjamo dolžno spoštovanje, toda imamo veliko zaupanje v zmožnosti našega moštva. AIK ima v svojem načinu branjenja opazne tudi zadeve, ko jim mi lahko z našimi kvalitetami povzročamo precejšnje težave. Premagovali smo tudi že boljše nasprotnike in z optimizmom čakamo prvih 90 minut v Ljudskem vrtu,” med pripravami na obračun s švedskim prvakom poudarja Saša Gajser.

Sredin obračun iz Ljudskega vrta od 19:30 naprej spremljajte v živo na SK 1.